torstai 3. joulukuuta 2015

Itsenäisesti Leiralla, puolipidätteeseen vastaamista

Päivän jälkimmäinen liikutettava oli Leira. Pesin tallityttöjen avustuksella mutajalat, jotta raaskin laittaa suojat. Taas maneesissa oli 3 ratsukkoa. Hyvin mahduttiin.

Alkuun Leira oli hidas ja jännittynyt. Kipitti pää ylhäällä muttei liikkunut jalasta eteen. Käynnissä ja ravissa sama juttu. Yritin taivutella, pitää tasaista kättä ja muistella open ohjeita. Vakaa ulko-ohja ainakin auttoi. Laukassa tamma tasoittui ja kun vähän päästeltiin eteen niin rupesi liikkumaankin paremmin. Muutamat jumahdukset tunnin aikana tuli. Taisi olla enimmäkseen laukannostotilanteita kun tamma yhtäkkiä juurtui aloilleen. Syynä ehkä oma pieni kallistus eteen. Siitä meni aina tovi että sain jaloilla eteen.

Välikäyntien jälkeen Leira oli ravissa makea. Ehkä olisi voinut liikkua vielä vähän irtonaisemmin ja letkeämmin mutta toimi lähes ajatuksen voimalla. Testasin sitten pitkille sivuille väistöt, avot ja sulut. Sulut olisivat voineet olla parempiakin. Peileistä oli hyvä tarkkailla että mentiin suoraan ja monellako uralla. Puolipidätteisiin reagoi tosi kivasti. Tein myös muutamat vähän takaosakäännöksen tyyppiset kulmat ravissa. Taas omia versioita alkeellisista piffipirueteista.

Laukassa tein temponmuutoksia. Siinä kokosi volteilla kivasti. Välillä vähän liiankin kivasti ja tuli ravirikkoja. Käynti-laukkasiirtymistä en saanut kovin hyviä kun käynti rupesi jännittymään ja käyntinostoissa tuli jämähdyksiä. Tein sitten jokusen siirtymän ravin ja laukan välillä. Laukka itsessään oli makeaa. Rentoa, kevyttä ja etenevää. Ja yhä reagointi istuntaan hyvin tarkkaa.

Loppuraveissakin kulki kivasti. Heräsi ja vähän kuumui lopun laukannostoista, joten enää ei tarvinnut patistaa eteen. Kulmissa taipui helposti. Käynnissä oli sitten ihan rauhallinen.

Ongelmia:
alun jännittyneisyys ja hitaus
jämähdykset

Parannusta:
heräsi liikkumaan
teki ravissa liikkeet helposti
laukka oli makeaa
reagointi puolipidätteisiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora