maanantai 14. joulukuuta 2015

Napakampia siirtymiä

Maanantain toinen tunti meni taas heti putkeen ekan jälkeen. Toiselle ratsunani oli taas Sokeri. Ihan mieluusti menin sillä. Tänään oli höykytyspäivä ja nostettiin jalustimet heti alkukäynneissä kaulalle. Eipä tämäkään haitannut. Pakkanen tiivistyi -5 asteeseen, kentän pohja oli yhä kopisematon. Ratsukoita tunnilla oli 4.

Heti alkuun ravitehtävällä hieman hermostutti kun muut ratsukot eivät pysyneet ravissa. Joka kierroksella piti tehdä ainakin 3 ylimääräistä volttia että mahduin ravaamaan. Yritin mennä lisäksi kunnon ravia enkä hissuttelua. Silti myöhemmin tuli sanomista että Sokerin pitäisi astua paremmin takaa alle. Kovin vetreäksi tamma ei volttailusta huolimatta tullut.

Ravista tehtiin myös pysähdyksiä puomien väliin. Yllättävän hyvin. Ravillekin lähti ihan ok. Myöhemmin lisättiin toiselle lyhyelle sivulle joko voltti tai kevennystä. Jalustimet oli yhä kaulalla. Ei yhtään paha. Vähän liiankin helppoa. Siispä tehtävää vaikeutettiin.

Toiselle pitkälle sivulle nostettiin laukka. Sai laukata joko koko sivun tai tehdä puomien väliin keskelle sivua pysähdyksen. Aloitettiin heti pysäytyksien kanssa. Yllättävän säpäkät pysähdykset Sokerista irtosi. Ravia tuli väliin 3 - 4 askelta ja nekin napakoita. Oikeassa kierroksessa pysähdyttiin joka kerta oikeaan paikkaan. Lopuksi vaikeutettiin lisää ja loppupätkälle nostettiin vastalaukka. Se nousi joka kerta oikein mutta tämän Sokeri tykkäsi pudottaa raville tai kaartaa reittiä. Lopulta sekin onnistui suht ok.

Toiseen kierrokseen jarrut oli pari kertaa hukassa ja pysähdys meni pitkäksi. Sitten tuli sanomista että laukka ei rullaa tarpeeksi. Tammaa piti viritellä käynnissä. Mietin miksen tajunnut tätä itse. Sen jälkeen laukat nousivat vähän turhankin säpäkästi. Pysähdykset tulivat muutaman raviaskeleen kautta mutta 90 % puomien väliin kuten pitikin. Vastalaukan kanssa oli samat ongelmat kuin toiseenkin suuntaan. Sokeri pudotti raville tai reittiin tuli mutkaa. Vaan parin sakkokierroksen jälkeen riitti meillekin.

Loppuravit kevennettiin ilman jalustimia. Oli kivan helppoa kunnes tuli noottia että ylemmäs, ylemmäs. Kyllähän sieltä satulasta sai itsensä hilattua ylös kun puristi vähän polvillakin mutta aika tuskaa se oli. Tunnin jälkeen oli sisäreidet hellänä. Vaan vastoin odotuksia myöhemmin ei tuntunut missään.

Ongelmia:
olisi voinut taipua paremmin

Parannusta:
yllättävän hyvät siirtymät
sain takaosaa vähän alle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora