torstai 17. joulukuuta 2015

Käyntiä kesäkengillä lumessa

Torstaina kävin vielä iltatunnilla Mallulla. Ratsuksi tuli Limoza. Nyt keli ei suosinut vaan maassa oli lumi ja meillä hokit vaan takana. Ratsukoita tunnilla oli vaan 2. Vaan Pönälläkin oli vain etuhokit. Kesäkengillä talvipohja oli vähän turhan liukas. Alkukäyntien jälkeen testattiin kierros ravia mutta koska lipsui sen verran niin päätettiin pysyä käynnissä.

Käynnissäkin lipsuttiin jonkin verran mutta pysyttiin kuitenkin pystyssä. Vaan kovin varmaa liikkuminen ei ollut. Käynti hyytyi tavalliseen tapaan eikä edelliskerran lennokkuudesta ollut jälkiä.

Mentiin pohkeenväistöjä keskilinjalta uralle. Ei ollut mitään takapuolituntumaa siihen, missä tamman takaosa meni. Yleensä unohtui matkasta. Vauhtikin katosi. Vasta kun rupesin ajattelemaan väistöissä perää oikein kunnolla eteen niin meni paremmin. Tosin ratsu ei ollut apujen välissä vaan kiemurteli ja meno oli aika epätasaista. Yhdeksi syyksi epäilen puutteellista eteenpyrkimystä. Kovin tarkkaa analyysia opelta meidän menosta ei tullut.

Yritettiin tehdä myös avoja. Teoria oli kirkkaana mielessä mutta tässäkin vaikeutti kovasti se, etten hahmottanut hevosen kroppaa. Volteilla taipui helposti mutta uralla pitikin pitää paljon suorempana. Vaati hyvin pitkälliset keskustelut ennen kuin tajusin että ulkolapamme pullahtelee ulos ja ulkokylki pitäisi pitää suorempana. Tässäkin vauhti hyytyi ja seilattiin.

Avojen treenauksen lomassa ope tuli kädestä pitäen opettamaan mulle tuntumaa. Käytäntö ihan ok mutta kaikista open mielipiteistä omasta ratsastuksestani en ollut samaa mieltä. "Epäonnistuminen on kamalaa." Eikä ole vaan sitten kokeillaan jotain muuta jos ei yhdellä tavalla onnistu. En minä lannistu ja siksihän siellä on ope paikalla ettei ylitsepääsemättömiä ongelmia tulisi. Tasaisemmin tamma kulki ohjat open käsissä. Minä olin kuulemma liian jähmeä. Itselleni plussat etten harmistunut ihan hiiteen vaan maltoin pysyä yritteliäänä. Rentous tästä kyllä vähän kärsi.

Tunti loppui vähän vaivihkaa. Opetus meni enemmän ratsastuksen filosofiaksi ja me lakattiin tekemästä avoja. Loppukäynnitkin oli aika pitkät. Vähän yllätyin että tarkenin ilman toppaliiviä. Vasta kun pysähdyttiin, tuli kylmä.

Ongelmia:
tuntuma
avot
hokittomuus
vauhti
ratsun kropan hahmotus

Parannusta:
pysyttiin pystyssä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora