torstai 3. joulukuuta 2015

Kenotus takana, poni pohkeen edessä

Torstaina kävin vielä Mallulla tunnilla. En saanutkaan salaa haaveilemaani Iolantaa vaan taas Pönän. Hoitaessa oli niin hapan että piti laittaa kiinni. Silti esitteli hampaitaan. Ratsukoita oli 4 ja opena maanantain esteope.

Tänään yritin ajatella oman istuntani takakenoon ja tiedä sitten auttoiko se vai edelliskerran kovistelu, sillä tänään Pönä eteni paremmin. Taipuikin. Alkuun ravailtiin taas voltteja eikä Pönä yrittänyt tänään puskea ulos. Ehkä istuntani oli paremmin keskelläkin. Tämä oli tosiaan jo se päivän kolmas ratsu, joka normaalin torstaiopen mielestä menee parhaiten.

Muuten tehtävät oli astetta haastavampia. Laukassa mentiin toinen pitkä sivu ja keskelle tehtiin ympyrä ulospäin. Siihen kaivattiin vaihto ja toinen takaisin pitkälle sivulle palatessa. Parhaimmillaan vaihtoi edestä ristiin. Lopulta vaihdoin suosiolla ravin kautta.

Toiselle pitkälle sivulle tehtiin ravissa loiva kiemura puomin yli. Etummainen lyhyt sivu mentiin käynnissä, taaempi ensin harjoitusravissa (siinä poni jopa kiihdytteli), myöhemmin käynnissä (sitten rupesi meno hyytymään).

Laukassa Pönä eteni parhaiten läpi tunnin ja alkuun saatiin aika asiallisia siirtymiä laukasta käyntiin vain muutaman raviaskeleen kautta. Nämä menivät etupainoisemmiksi kun lisättiin vaihtoyritykset mukaan. Käynnin lisääntyessä piti patistella enemmän eteen. Ope arveli että tämä voi olla myös päässäni eli jos odotan että Pönä on hidas niin se myös on. En ihan allekirjoittanut mutta kai niitä omia ajatuksia pitäisi myös kyseenalaistaa. Takakenotusajatukseni aiheutti kuulemma sen että etukenotin vähemmän, takakenotusta ei näkynyt.

Muuten meni edelliskertaa paremmin mutta vaihtumattomat laukat tietysti vähän kalvoivat. Enkä minäkään ole mikään kovin hyvä tekemään vaihtoja, joten olisin tarvinnut vielä tarkempaa avustusta kuin käskyn olla nopeampi.

Ongelmia:
katala tallissa
vaihdot
hyytyminen käynnissä

Parannusta:
eteni paremmin
taipui paremmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora