sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Päivän kolmas tamma

Lidan jälkeen liikutusvuorossa oli vielä Jade. Tämä oli taas kiltisti karsinassa. Maneesissa oli yhä enimmillään 6 ratsukkoa. Meistä taisi olla eniten haittaa muille. Laitoin Jadelle piuhat kun martingaali oli kadonnut. Tosin piuhatkin taisi olla Sintin, oli aika pitkät. Hyöty oli vain hyvin näennäinen.

Selkäännousu ei sujunut oppikirjan mukaan vaan vaikka kapusin penkiltä kyytiin ja olin kiristänyt vyön niin silti satula keikkasi sivulle. Toinen yritys oli kovin samanmoinen mutta nyt astuin tarkasti suoraan satulaan. Vyö meni helposti vielä pari reikää lisää ja sitten pysyi pyörimättä.

Kovin pitkään ei uraa pitkin päästy ennen kuin tamma aloitti juminsa. Tavalliset ongelmat. Ravissa ei käännytty vasemmalle eikä laukka noussut. Alkuun piti tapella näistä aika paljon ja tamma esitteli köyrintäpukkejaan. Onneksi ponipukit ei huoleta vaikka jalustin välillä putoilikin. Ravissa poni tahtoi mennä vähän omia vauhtejaan. Laukassa ei isoimpiin vaihteisiin päästy, tyydyin sitten normimenoon.

Loppua kohti ravi eteni mukavasti. Vähän turhankin. Laukassa yritin tehdä vaihtoja mutta jotain en taas osannut. Superhelposti vaihtava Jade veteli ympyrällä vastalaukkaa. Huoh! Joitain vaihtoja molempiin suuntiin kuitenkin tuli. Nostotkin onnistui ilman jumahtelua. Ainakin suurimmaksi osaksi.

Pyörittelin sitten ravissa voltteja, ympyröitä ja kiemuroita. Huomasin kuinka herkästi tamma reagoi istuntaani. Kun sain taas painoni haltuun niin ravissa ei ollut enää yhtään kääntöongelmia. Samoin vauhdinsäätely onnistui pelkällä istunnalla. Tosin välillä tamma olisi halunnut vain kiitää vauhtiravia.

Loppua kohti meno tasoittui kuitenkin hyvin. Päädyin siihen että tamma on herkkis eikä jukuri. Pitäisi itse osata paremmin.

Ongelmia:
laukannostot

Parannusta:
eteneminen parani
kääntymiseen tuli ideaa kun sain painoni haltuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora