sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Alisuorittamista ruuhkassa

Sunnuntaina jatkoin estetunnin jälkeen vielä toisenkin tunnin Cunamilla. Ratsukoita tälle tunnille tuli huimat 10, mikä on mielestäni aivan liikaa. Eikä meillä ollutkaan koulua vaan puomeja.

Alkuverkassa jatkettiin siitä mihin edellistunti jäi. Ope ehdotti että ratsastaisin kohti peilejä niin näkisin mistä ruuna pullahtelee ja kuinka kiemurretaan. Tasaisesta tahdistakin tuli taas sanomista. Sekä siitä että Cunami on joko löysä tai kiireinen. Näihin oli tosi huonosti takapuolituntumaa. Alkuun kun ratsastin uran sisällä niin ainakin tuntui siltä että päästiin suoraan. Taivuttamani kulman jälkeen kommentti taas oli että muista sisäpohje, kaadutaan sisään. Voih!

Alkutunnista otettiin vasenta laukkaa kolmessa porukassa hetki pääty-ympyrällä. Vastoin kaikkia odotuksia siinä tuli sanomista että anna pidempää ohjaa. Ruuna jännittyi ja nosti päänsä ylös mutta kuvittelin että tämä olisi johtunut pikemminkin puutteellisesta pohkeiden käytöstä. Tästä olisi pitänyt saada video. Pidemmällä ohjalla tuntui että kädet tuli syliin eikä ollut tuntumaa. Cunamille plussat siitä ettei käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja ruvennut vyörymään alas.

Päivän tehtävänä tultiin yksitellen edellistunnin jäljiltä päätyyn jätettyjä kolmea maapuomia. Laukassa ympyrällä. Ensin toiseen, sitten toiseen suuntaan n. 3 - 4 kertaa kumpaankin. Liekö johtunut väkimäärän aiheuttamasta keljutuksesta mutta alisuoritin pahasti. Saatiin muutamia onnistuneitakin kertoja mutta oli myös yksi oikein katastrofikierros kun ruuna tuijotteli ihan toisaalle eikä huomannutkaan puomeja. Uudella yrityksellä juoksi vikasta ohi. Kolmannella kerralla mentiin ihan mun tahdonvoimallani niistä yli vaikka yhä taisi jäädä etujalkojen väliin.

Muu aika pyörittiin toisessa päässä käynnissä ja ravissa oman mielemme mukaan. Meidän lisäksi oli vielä yksi itsenäisesti menevä. Vaikkei joukossa kukaan toilaillutkaan niin oli kyllä ahdasta! Yhä menin vähän puolivaloilla ja ruuna oli vähän löysä tai kiireinen. Kun sain sen tuntumaan hyvältä niin huutelin katsomoon että onko nyt hyvä. Opella kun ei ollut tehtävän lisäksi aikaa juuri meitä seurata.

Ongelmia:
alisuoritin
edellisellä tunnilla osattu laukkaympyrä ei sujunut
yhä pullahteli, kiemuroi, löysäili ja kiiruhti ilman että huomaan

Parannusta:
ei vyörytty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora