lauantai 12. joulukuuta 2015

Superripeä Jatsi kisakireänä

Aaltiksen kisoissa kun sain Cunamin kanssa radan ratsastettua niin puuskuttavana alas ja Jatsin kyytiin, luvassa siis sama 70 cm. Kisoissa pidettiin sen verran taukoa että ehdin rivakkaa vauhtia verkata tämänkin. Rankkaa!

Ravailin hetken, kivasti liikkui. Laukassa testasin kääntymisen ja spurttailin pitkille sivuille. Hypyt tultiin tosi sukkelasti. Pysty pari kertaa, samoin okseri. Jatsiakaan ei vesimatto kiinnostanut. Kävin varmuuden vuoksi näyttämässä laineita. Hetki ehdittiin kävellä pitkin ohjin ja vetää henkeä.

Jatsinkin kanssa tein kontrolliympyrän alle ja sitten menoksi. Johonkin alkupään esteeseen kolautettiin oikein kunnolla mutta tuuri oli myötä ja este pysyi ylhäällä. Sujuvasti ylitettiin este toisensa jälkeen ja Jatsi hoiteli myötälaukat aika itsekseen. Eikä edes yrittänyt mennä mistään ohi. Tosin tänään olinkin keskittynyt siihen että joka ainoa este ratsastetaan yli. Ei hutilointia.

Tein samat tiukemmat tiet kuin Cunamillakin ja kuvittelin että saadaan suunnilleen yhtä nopea aika. Jatsikin hyppäsi puhtaasti. Väärin luultu ja oltiin n. 7 sekuntia nopeampia. Hupsis. Suvereeni luokkavoitto siis. Ja Cunamilla toiseksi. Kaksi ruusuketta siis. Jee!

Jatsi 70 cm:


Kunniakierros jätettiin laukkaamatta. Tajusin samalla etten ole opetellut seuraavan luokan rataa. Ansku sen ystävällisesti opasti mulle selkään enkä kävellyt sitä. Yhä 9 oli vaikein muistaa.

Ratapiirros 80 cm luokkaan.

Jatkoin seuraavaan luokkaan Jatsin kanssa enkä käynyt välissä pois selästä. Verkka pidettiin tosi lyhyenä. Hyppäsin pystyn ja okserin kummatkin kertaalleen. Ei ongelmia, joten menoksi ekana ratsukkona.

Kasikympissä suunnitelma oli sama. Ripeä ja kaikesta yli. Ykköselle heti kolautettiin mutta taas oli tuuria. Ykkösvaihe ylittyi puhtaasti eikä portillekaan epäröinyt vaikka sen unohdin esitellä etukäteen. Uusinnan heti eka eli seiska putosi. Ei askel sopinut kun välissä taisi venyä. Pidin silti suunnitelmasta kiinni. Tiukat tiet. Laine ylittyi puhtaasti, muistin kääntää esteiden sisäpuolelta. Porttikin päästiin ja sen jälkeen tiukka käännös takaisinpäin. Okseri hypättiin tarkoituksella vähän vinoon eikä tuottanut ongelmia. Vika vesimatto-okseri hypättiin vähän kaarevalla tiellä ja puhtaasti sekin. Tulokseksi siis 0-4 ja hyvin nopea aika. Lopulta tällä jäimme toisiksi eli ensimmäisiksi ei-sijoittuneiksi.

Jatsi 80 cm:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora