torstai 10. joulukuuta 2015

Zen-vuonotyöskentelyä

Olin oikeilla jäljillä kun arvelin että taas tulee joku vähän erilaisempi ratsu. Taisin jopa arvella Wanesaa ja se sieltä tulikin. Kolmas tunti jo tammalle putkeen. +7°C ja talviturkissaan raasu oli aika märkä. Vaikkei juuri meidän tunnin aikana satanutkaan, tuuli kyllä puuskissa. Ratsukoita kivasti vain 3.

Alkutunti pyörittiin ravissa uraa ja päätyihin ympyrät. Open korjausehdotukset oli ihanaa hienosäätöä. Elä sisältä, pidemmälle kaulalle, vasemmassa kierroksessa väistätä vasen takajalka ympyrällä alle. Ja Wanesa vastasi. Sain tamman ratsastettua pidemmälle kaulalle, kevyelle tuntumalle, polkemaan paremmin alle ja taipumaan.

Laukat otettiin pienissä pätkissä. Pitkän sivun keskeltä nosto, päätyyn ympyrä ja toisen pitkän sivun keskellä takaisin raviin. Ravissa toiseen päätyyn voltti. Laukat olisivat voineet nousta vielä vähän napakammin. Mutta kaikesta kulmikkuudesta huolimatta sain tänään istuttua laukassa ihan asiallisesti. Pidätteitä ulkoa sanoi ope. Käännä ulkoa, myötää sisältä. Ja taas meno parani. Oikeassa kierroksessa poni oli luonnostaan suorempi. Ravipätkillä meinasi pistää vatsasta. Jännitin vatsalihakset ja pisto katosi.

Loppuraveissa pyydettiin venyttämään eteen alas. Vaihtelin asetusta välillä ulos. Pikkuhiljaa Wanesa laski turpaansa mutta aika varovaisesti sen teki. Tuntuma oli hyvin kevyt. Toisaalta ei sieltä noussutkaan kun rupesi laskemaan.

Loppukäyntienkään aikana ei tullut kylmä. Rupesi vain väsyttämään.

Ongelmia:
hetkittäin poni oli löysä tai kiireinen

Parannusta:
perushelppoa
sain säätöjä tehtyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora