maanantai 7. joulukuuta 2015

Kepeä sotanorsu

Arvelin ihan oikein että tänään tulee esteille joku vähän erikoisempi tapaus. Pohdin Wanesaa tai Rozea ja Roze sieltä osui. Päivän haastavin osuus oli saada tamma sisään, tarhan edusta kun oli yhtä kuraa ja tamma seisoi sellaisessa liejussa että sinne en olisi mennyt. Selvisin kuitenkin kuivin sukin.

Ratsukoita hyppyhommissa oli tänään 5. Roze oli alusta asti kivan reipas. Mulle tuli sanomista että kannukset on jatkuvasti kyljissä. En tunnusta. Sitten vielä keskityin pitämään kantapäät alhaalla ja yhä tuli sanomista. Tamma liikkui niin kivasti eteen että laskin käyttäväni pohjetta ravissa noin viidesti pitkän sivun aikana. Sehän on kaikkea muuta kuin jatkuvasti.

Hypyt aloitettiin ristikolta. Hyvin hyppäsi ja päästiin laukalle. Kummassakin kierroksessa piti tosin erikseen tsempata että päästiin myötälaukassa alas. Sisään kaartaminen auttoi huonosti, ulko-ohjan tuki huomattavasti paremmin. Esteet pysyivät maltillisen kokoisina.

Sitten tultiin marimekko-okseria. Roze nakkasi laukassa pukin ennen ensimmäistä lähestymistä. Kuvittelin että nyt on tamma hyvässä iskussa. Pieleen meni ja otettiin siihen ponin vanavedessä kielto. Roze veti lapa edellä ohi enkä voinut tehdä oikein mitään. Kävin näyttämässä esteen. Vaihdoin raipan toiseen käteen ja sitten ohitti toiselta puolelta. Tässä vaiheessa loppui silittely ja nyt käänsin esteen eteen ja raippasin. Lyhyellä tiellä yli. Tämän jälkeen ei enää yrittänytkään epäröidä vaikka este nousikin. Mikäköhän siinä oli? Hienoja hyppyjä leiskautteli.

Näiden lisäksi kentällä oli vielä sarja n. 9 metrin välillä sekä yksittäinen okseri. Niitä ei hypätty alle. Ratana hypättiin ensin ristikko, sitten marimekko pimeältä puolelta, sarja ja toinen okseri. Roze eteni hyvin mutta mukellettiin väleihin vääriä ja ristilaukkoja. Yritin korjata mutta koska en volttaillut niin meinasi tulla kiire. Osa jäi korjaamatta. Pelkäsin että kielletään pimeälle esteelle mutta päästiin pienellä hidastuksella yli. Olin positiivisesti yllättynyt. Toki olin päättänyt että siitä mennään yli mutta niin päätin jo ekallakin kerralla toisesta suunnasta. Ope ei kommenttiani arvostanut vaan saatiin saarna, jonka itse tulkkasin lannistuspuheeksi. Muhun ei auttanut mitenkään muuten kuin laski mielialani keljutukseksi. Toimisin paljon paremmin tsemppaamalla kuin sillä että vatvotaan aiempia epäonnistumisia. Joo, otettiin pari turhaa kieltoa alle mutta nyt ei enää otettu. Voitaisiinko unohtaa ne ja jatkaa eteenpäin?

Toiselle ratakierrokselle esteet vähän nousi. Jotain 70 cm nurkilla ehkä. Yhä tuli niitä ristilaukkoja vaikka yritin johtaa ja vaihtaa ravinkin kautta. Sarjalle rysäytettiin sisään niin, että taidettiin katkaista ekan pystyn puomi. Yli mentiin kuitenkin. Vasta jälkikäteen kuulin että Roze oli painunut edestä matalaksi ja näytti raskaalta. Radan aikana en huomannut mitään tällaista. Liikkui innokkaasti. Tultiin sarja perään sakkona. Nyt mentiin puhtaasti yli ja muistin jopa yrittää pysytellä pystymmässä.

Lopuksi kysyttiin että halutaanko tulla vielä jotain. Vastasin että joo mutta maltilla. Tultiin pimeä okseri vielä kerran. Kerrankin myötälaukassa sisään ja hypyssä vaihto. Tosi hieno hyppy ja itsekin olin asiallisesti kyydissä. Korkeutta kuulemma hieman päälle 80. Jes, tähän oli hyvä lopettaa.

Vielä loppuraveissakin Roze eteni ihanasti omalla halulla eteen. Olisi voinut taipua paremmin mutta pyöristyi hetkittäin ravissa kun unohdin ajatella koko asiaa.

Loppukommentteja ei saatu. Roze jatkoi seuraavalle tunnille ja niin minäkin.

Ongelmia:
pari kieltoa
ristilaukat
open lannistuspuhe kesken tunnin

Parannusta:
tamma liikkui eteen
myötälaukkojakin löytyi
kuvittelen että en etukenottanut kaikissa hypyissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora