tiistai 29. joulukuuta 2015

Talvipohja kesäkengillä

Tiistaina päädyin itsenäisesti Iolantan kyytiin. Viimeisiä kertoja, sillä tammalle löytyi uusi koti. Aamulla säätiedotus lupasi lievää pakkasta, joten en pukeutunut tavallista paremmin. Pieleen meni ja kun pääsin tallille näytti mittari -11°C. Onneksi otin talvitakin ja toppahameen mukaan. Kolmisormihanskat jäi kaappiin. Rukkaset onneksi oli.

Hain tamman tarhasta ja käytävällä väisteltiin kolmea muuta heppaa, joten kuntoonlaitossa meni aikaa. Kovin oli rapainenkin vaikka pakkasta on ollut jo pitkään. Ei hokkeja. Vähän huoletti millaista köpöttelyä mennään mutta päätin lähteä kokeilemaan.

Kenttä oli alkuun omassa käytössä. Päivänkajosta ei toivoakaan kun oltiin valmiina vasta tovi neljän jälkeen. Eilinen kavioura oli ihan hyvä. Ei nyt erityisen pehmeä muttei yhtään liukas. Tamma oli rauhallinen mutta kuulolla. Välillä jotain tuijotteli muttei tehnyt pään kääntelyä kummempaa. Tämänkin taivuttelin ensin käynnissä. Pohjasta johtuen pysyin uralla ja keskellä kävin vain käynnissä. Keskempää kenttä oli muhkurampi ja lumisempi.

Ravissakin tamma oli kuulolla ja rauhallinen. Pääsin jopa istumaan rauhalliseen raviin alas. Välillä turpa vähän nousi mutta enemmän oli rentona. Taivuttelin kulmiin, tein pitkille sivuille vähän askeleen pidennystä ja kulmiin hidastin. Tein joitain siirtymiäkin. Alas olisi voinut tulla nopeamminkin enkä saanut vetämättä pysähdyksiin edes hitaasta käynnistä. Pysähdyksessä myötääminen tuntui olevan uusi asia ja kivempi olisi ollut tuijotella muualle kuin keskittyä.

Koska ravikin meni täysin lipsumatta ja niin rauhallisesti niin päätin kokeilla laukankin. Vasen eli helpompi ensin. Nosto ei ollut siisteimmästä päästä mutta päästiin laukkaan eikä baanailtu. Aavistus päänviskontaa alkuun mutta sitten laukkaa pääsi ratsastamaan. Pysyttiin hyvin reitillä ja meno oli hallittua. Kertaalleen pudotti raville kun piti tuijotella tulijoita, päästiin kuitenkin takaisin laukkaan ja saatiin vielä ok pätkä. Oikea kierros jäi laukkaamatta kun tunti alkoi.

Sain luvan jäädä tunnin mukaan pyörimään koska oltiin myöhässä. Opetusta ei saatu. 4 muuta ratsukkoa siis tuli kentälle.

Alkuun aika pitkään käyntiä. Suoraa uraa ja loivia kiemuroita. Odotellessa yritin väistöjä. Vasenta pohjetta väisti, oikeaa ei tajunnut sitten millään. En ruvennut tappelemaan vaan luovutin. Sitten pitkät sivut ravia, myöhemmin koko uraa. Samaan tapaan temponmuutoksia kun oltiin jo tehty. Kävi vaan meille aika ahtaaksi koska meidän normiravi taisi olla nopeampaa kuin muiden nopea. Hidastukset meillä oli näkyviä muttei niin hyviä että välimatkat olisi säilyneet (varsinkin kun muut meni kiellettyjä käyntipätkiä uralla).

Ei oltu loppuun asti vaan lopetettiin tuntilaisten välikäynteihin. Kävellessä tuli vilu, muuten tarkeni. Yllättävän hyvin rukkasilla sai pidettyä tuntuman vaikka ohjat menikin sitten vain nyrkin sisästä.

Ongelmia:
hidastuksista olisi voinut tulla paremmin takaisin
rennot pysähdykset

Parannusta:
oli tosi rauhallinen
laukkakin oli ratsastettavaa eikä sinkoillut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora