maanantai 14. joulukuuta 2015

Hyvät alkuvauhdit

Viime viikon arvelut pitivät paikkansa. Rozen jälkeen seuraava vähän erikoisempi esteratsu oli Wanesa. Sehän sieltä tuli. Meitä oli tänään 3 ja esteitä kasattiin 5. Kaksi pystyä 12 metrin välillä, kaksi pystyä kulmat yhdessä sekä taaemmas okseri. Ope hoiti täyttämisen ja taivasteli miksei laiteta täytteitä itse. Isot tynnyrit, marimekkolaatikko sekä putki puomin ympäri. Keli oli jo aloittaessa n. -4°C mutta kenttä oli siihen nähden tosi hyvässä kunnossa. Ei mutainen eikä kova tai koppura. Kostea ja pikkuhiljaa vasta kovettumassa.

Alkuverkassa meillä meni hetki säätäessä ehyempi jalustinhihna tilalle. Poni eteni ihan hyvin. Laukassa tuntui vähän hitaalta, joten päätin herätellä liikkumaan kunnolla. Tiesin että hyytyneellä ponilla hyppääminen olisi tuskaa.

Hypyt aloitettiin tänään laukassa. Ehkä aavistuksen Wanesa katsoi estettä mutta yli mentiin. Pari hyppyä joka korkeudella. Lähti välillä rohkeasti tosi kaukaakin. Ope tykkäsi sellaisista hypyistä. Hypättiin myös laatikko-okseri. Helposti yli. 12 metrin linjalle poni vähän empi ja tultiin tosi lähelle ekaa. 4 pientä askelta väliin. (Muut tuli 3 ja 2.)

Rata tultiin kahdesti. Okseri, pystyt ja lopuksi sarja. Aloitettiin hyvin ja okseri ylittyi lennokkaasti. Itse vähän keikuin kyydissä esteen jälkeen. Vaan pysty näyttikin yhtäkkiä isolta vaikka taisi olla sitä samaa 70 cm luokkaa mitä aiemminkin. Tultiin ihan juureen ja hypättiin läpi. Mutta ei pysähdytty. Toinenkin pysty tultiin vähän lähelle. Ponia piti vähän herätellä liikkeelle. Silti hidasti myös linjalle tosi pahasti ja taas tultiin pienillä askelilla 4. Kaikesta yli muttei ihan tyylillä.

Toinen kierros eteni sujuvammin. Okseri hyvin, taas vähän omaa keikuntaa kaarteessa. Pystylle tultiin taas lähelle ja hidasti mutta nyt puhtaasti yli. Toinen pysty meni paremmin. Linjallekin vähän hidasti eikä mitään jakoja päästä kolmella. Paremmin kuin edellinen kierros muttei mitenkään loistokasta. Ope ihmetteli että joko poni uupui. Taisi muutamaan huonompaan hyppyyn karista myös osa omasta itseluottamuksesta ja päättäväisyydestä. Suoritettiin silti kiellottomasti. Eikä ponikaan häärännyt mitään omiaan.

Käveltiin aika pitkään lopuksi ennen kuin ravattiin loppuravit. Siinä Wane olisi voinut olla vielä vähän rennompi ja taipuisampi muttei se huonokaan ollut.

Ongelmia:
lopputunnista ponnistuspaikat tuli juureen
ainakin 1 pudotus
oma tasapainon keikkuminen okserin jälkeen kaarteessa

Parannusta:
eteni tosi reippaasti
alkuun hyviä hyppyjä
ei kieltoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora