keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Vauhtimaasto esteillä

Keskiviikon aamuohjelmassa oli valinnaisena estemaasto. Kuulin etukäteen että kyse ei ole oikeastaan maastoesteistä vaan esteistä maastossa enempi risuestelaukan tyyliin. Sinne piti silti päästä. Alkuviikon oli satamatta ja näytti kuulemma hyvältä että maasto kuivuu tarpeeksi. Keskiviikkoaamuna tulikin sitten ihan reippaasti vettä ja olin huolissani että päästäänkö hyppimään. Sinne kuitenkin mentiin. Ratsukseni sain 10 v laadukkaan poniruunan, Valtsun. Omia kasvatteja.

Ruuna oli edellisen tunnin jäljiltä valmiina. Ratsukoita reissussa taisi olla 5. Myrä ei ollut kaikista innokkain vetoratsu, joten päästiin Valtsun kanssa vetämään letkaa. Myrä veti verkkalenkin ja totesin Valtsun siinä ihanan tolkuksi. Välillä meinasi jännittyä mutta kuunteli kuitenkin apuja.

©Tytti

Esteitä oli mutapolulla 3 pientä. Niitä hypättiin jokusen kerran eestaas. Sitten toiselta polulta kaksi keskikokoista (n. 65 cm?). Ekaa Myrä ei halunnut hypätä ja meillä hyytyi vauhti eikä vauhditta päästy yli. Uusintavauhdilla onnistui ja kaverit tuli perästä. Jarrut olisivat Valtsulla voineet olla herkemmät. Ennen kiviä jarrutus meinasi olla haastavaa mutta tajusi poni sitten itsekin hidastaa ja veti liinat vähän tarpeettomankin tiukasti kiinni. Itse hypyissä myötäsin reilusti ja tuntui että työnsin kädet lähes kuolainrenkaisiin asti.

©Tytti

Lopuksi hypättiin soratiellä vielä isommatkin esteet. Liekö korkeutta ollut n. 70 cm. Ekan kierroksen jälkeen ope kommentoi että esteiden jälkeen voi laukata reippaamminkin. Ja ihanasti Valtsu lähti kun pyysi. Ei tarvinnut käskeä vaan innolla ampaisi. Jiihaa! Toiseen suuntaan en ihan täysiä uskaltanut tulla esteille vaan otin kiinni ennen hyppyjä. Väli mentiin kolmella askeleella kun aluksi taidettiin ottaa siihen jopa 5. Ja esteiden jälkeen taas spurtit.

©Tytti

Olipa mainiota. Kunnon vauhtilaukka maastossa piristää aina mieltä! GPS kellotti reilu 47 km/h. Valtsu oli tähän puuhaan oikein hyvä kaveri. Ratsun mielestä pelottavinta oli linimenttien laitto tunnin jälkeen, siinä nosteli jalkojaan.

©Tytti

Ongelmia:
jännittyi herkästi edestä

Parannusta:
hyppäsi kivasti
kaasut ja jarru toimi

GoPron kanssa kävi vähän surullisesti ja akku loppui heti alkumetreillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora