torstai 30. heinäkuuta 2015

Pätevä Pena

Liian vähäinen heppailumäärä rupesi ahdistamaan vaikka muka olikin vähän muuta elämää. Torstaina sain itseni illan viimeiselle tunnille kuudenneksi. Ratsuksi tuli Pena. Mikäs siinä, kiva sillä on toisinaan mennä.

Tarhasta tuli kiltisti ja käsittelin hyvin lyhyellä siimalla. Harjatessa oli tosi asiallinen ja satuloinnista ei sanonut mitään. Suitsiessakin tuli epäilyttävän vähän päänheilutteluja. Tunnille lähtöön en ottanut liinaa karkailun varalle vaan pidin ponin tarkasti otteessa. Eikä se sitten mitään yrittänytkään. Tosin haukkasi vähän koivusta kun pysäytin alle. Mutta selkäännousun ajan seisoi naulittuna aloillaan eikä yrittänytkään karata puskiin.

Pena ei ollut tänään reippaimmillaan muttei onneksi laiskimmillaankaan. Liikkui kyllä muttei kovin säpäkästi. Eikä haettu vauhtia vaan kavioiden takoessa piti ottaa puolipidätteitä. Opena oli torstaiope. Tänään open kanssa sujui ihan hyvin. Itse lähdin Penan kanssa liikkeelle siitä että toimii pienillä avuilla ja jo pitkin ohjin kulkee minun valitsemaani reittiä. Missään vaiheessa ruuna ei oikein jännittynyt. Volteilla ulkolapa saattoi vähän karkailla. Alkuun vähän kaaduttiin kulmat sisään mutta taivutukset kulmiin löytyi jo ennen välikäyntejä.

Käynnissä ja ravissa ei tehty kovin ihmeellisiä. Laukat otettiin kaartamalla ravissa pitkältä sivulta radan poikki ja keskilinjaa ylittäessä nostettiin jompi kumpi laukka. Hetki laukassa (laukan suuntaan kääntyen), takaisin raviin ja sama uudestaan. Tiet oli vähän hutilointia, varsinkin noston jälkeen meinasi kaatua heti sisään. Mutta skarppaamalla parani. Yksi väärä taisi tulla ja useita kymmeniä myötälaukkoja. Jes! Paremmin kuin odotin. Nostotkin oli nostoiksi tunnistettavia.

Lopuksi otettiin vielä vähän harjotusravia sekä laukkaa kumpaankin suuntaan. Pena laukkasi jopa vähän lyhyempänä. Ope käski silti lyhentää vielä. Pituus taisi olla pikemminkin "ei ihan jättipitkä". Kädet ja istunta seilasi laukassa omiaan ja ohjat valui näpeistä. Olisin halunnut tehdä tämänkin eleettömämmin. Jälkimmäiseen kierrokseen (oikea) poni rupesi pudottelemaan raville.

Loppuraveissa piti pitää huolta ettei ruuna ole vasemmalta tyhjä. Asetuksia sisään ja ulos. Ei ihan tasainen kun asetuksen suuntaa vaihtamalla turpa nousi. Mutta ihan kelpo.

Kaarrossa pihalla yritti vähän hyöriä. Malttoi kyllä kun tarpeeksi monesti asettelin takaisin samaan kohtaan seisomaan.

Ongelmia:
ponnettomuus
tiet oli välillä huonoja

Parannusta:
kulmat ja tiet parani
sain ratsastettua suht eleettömästi
ei ponisikaillut pahasti
laukat nousi oikein
omasta ratsastuksestani rupeaa löytymään nyansseja, "ratsun jalkoja nopeammiksi" ym.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora