lauantai 18. heinäkuuta 2015

Ransu nohevana istuntatunnilla

Lauantain jälkimmäiselle tunnille tuli ennusteiden mukaan kiire. Onneksi ratsu oli laitettu valmiiksi kuntoon. Arvailu meni oikein ja yksi kolmesta vaihtoehdostahan sieltä tuli, tällä kertaa Ransu. Eli haittasi vielä vähemmän ettei sitä tarvinnut varustaa itse. Kesäpäivä oli tämän vuoden mittapuulla lämmin, +19,5°C. Ratsukoita tunnilla kivasti vain 4. Opena sama eilinen sijainen.

Alkutunnista asti Ransu oli helppo, tasainen, kuuliainen ja pyöreä. Tehtiin pääty-ympyröitä asetuksella sisään ja ulos. Meille lisäpuuhaksi tuli väistää ympyröillä takaosaa ulos ja tehdä pitkillä sivuilla ravin kokoamista. Kaikki onnistui ihanan helposti. Ravikin oli rentoa ja etenevää eikä tahtikaan kiihtynyt.

Tehtävälle nostettiin jalustimet ylös ja jakauduttiin pääty-ympyröille. Tehtiin ensin ravista 2 kpl 4 askeleen käyntisiirtymiä kierroksen aikana. Myöhemmin laukasta yksi 4 askeleen ravisiirtymä. Eemeli eteni meitä hitaammin, joten välillä otin siirtymien kohdalla seis tasatakseni välimatkaa. Alas Ransu tuli parhaimmillaan pelkällä istunnalla, ihanan helppoa. Raville siirtymät olisi saaneet olla aavistuksen aktiivisempia. Oikea laukka nousi ravin jälkeen myös ihanan helposti. Vasemmassa kierroksessa ratsu rupesi olemaan jo vähän väsähtänyt mutta tsemppasi silti hienosti. Aluksi vasen laukka tuntui tosi hankalalta, kulmikkaalta ja nelitahtiselta. Vaan kun lähti rullaamaan niin parani.

Itse keskityin istumaan keskellä satulaa. Kyydissä oli helppo olla mutta jalan noustessa (sitäkin valitettavasti sattuu), paino tuppasi kellahtamaan toiselle puolelle. Aluksi ympyrässämme oli pullahdus portin puolella. Siihenkin auttoi keskivartalon suoristus ja kääntö tasaisemmin menosuuntaan.

Tosi kiva ja mutkaton tunti. Ratsulle tuli kyllä kuuma. Jos Ransu olisi kiva hoitaa niin pääsisi suosikkilistalleni.

Ongelmia:
ope näki jotain sisäpohkeen päälle valumista tms. mitä en itse huomannut
ympyrä oli alkuun pullahtava
vasen laukka oli aluksi kulmikasta

Parannusta:
tosi vaivatonta ja helppoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora