keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Vatkautumassa ravissa

Keskiviikkoillan lisäkoulutunti tuli ns. lahjana kun varausmaksu oli maksettuna viime vuoden puolella. Sekotettiin vähän ryhmäjakoja ja olin 5 ratsukon porukassa. Ratsukseni toivoin kaikkien supersuosikki Patua. Nimestään huolimatta ruuna ei ole suokki vaan oma kasvatti, iso vaaleanruunikko pv, 7 v. Aavistuksen hapannaama tämäkin, varsinkin muita hevosia kohtaan.

Päivä oli viilennyt siihen malliin että alkutunnista piti pistää pitkähihainen. Lopputunnin tarkenin t-paidalla. Ope oli taas uusi tuttavuus. Kommentteja tuli tosi vähän. Ehkä 6 koko tunnin aikana. Käsiä piti kantaa ja rentouttaa jalat.

Alkuverkassa ravattiin ja taivuteltiin ympyröillä. Pitkillä sivuilla ajateltiin avoa. Reilusti uran sisäpuolella. Verkkalaukassa taidettiin myös ajatella avoa. Vähän humputtelin kun en tiennyt mitä vaaditaan. Lopulta tuli kommentti vähän lyhentää laukkaa. Yritin istua laukkaa kokoon mutta ei tainnut tulla kovin nopeasti huomattavaa eroa.

Tehtävänä mentiin vähän pienemmällä suorakaiteella avoja ja takaosakäännöksiä käynnissä. Avossa ei ollut oikein visioita että meneekö hyvin vai ei. Kovasti jotain yritin. Yhtään kommenttia avoista ei saatu. Takaosakäännöksistä tuli lopulta kommenttia että hidasta käyntiä käännöksessä. Kertaalleen taisi tulla myös ”ihan hyvä” tms.

Sitten tultiin harjoitusravissa pituushalkaisijalle, päätyyn voltti, väistätys uralle, laukannosto ja toisella pitkällä sivulla avoa. Ei mitään hajua miten tämäkään sujui.

Olin oikeastaan ihan onnellinen kun tunti loppui ja pääsin seuraavaksi maastoon.

Ongelmia:
aika iso ravi, rupesi olemaan rankkaa
kuski ei ollut enää ihan skarppina
ei oikein käsitystä miten meillä meni

Parannusta:
perusmukava ruuna
nosti laukat hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora