maanantai 13. heinäkuuta 2015

Väistöyrityksiä Cunamilla

Maanantaina kävin illasta vielä aletunnilla. Ratsuvalinta osui yhteen veikkauksistani eli Cunamiin. Hepo oli vielä tarhassa ja kun hain sen sieltä sisään niin sai jonkun sätkyn ja oli juossut ohitseni ennen kuin ehdin huomata. Onni on hyvin koulutetut hevoset, jotka eivät juokse yli. Hoitaessa oli asiallisesti.

Ratsukoita tunnilla oli 6 tai 7. Muut tulivat lähinnä perä edellä vastaan kun mentiin niin reippaasti. +15°C eli t-paitakeli.

Alkuverkassa Cunami meinasi vähän vyöryä. Käynnissä taivutin ja tein väistöjä. Ravissa hain varsinkin taivutusta oikealle. Meno tuntui vähän lompsimiselta. Laukat tuntui vähän holtittomilta mutta pysyi käsissä. Vasemmassa kierroksessa perä karkasi sisään ja yritin suoristaa.

Väistöjä mentiin kivasti ensin useampi kerta käynnissä. Oikean pohkeen väistäminen oli aika tuskaisaa. Kyllä siitä jotain tuli mutta helppoa ja tasaista ei. Ravissa meinasi vyöryä vain avuilta. Ehkä joitain hyviäkin askelia. Vasenta pohjetta väisti helpommin. Käynnissä vähän meinasi vauhti hyytyä ja yhä oli hankala pitää oma ulkopohje kiinni. Ravissa edelleen aavistus liikaa vyörymistä mutta parempi tähän suuntaan.

Loppuun tehtiin vielä vasenta laukkaa. Lyhyille sivuille voltit, pitkillä sivuilla eteen. Hyvin lähti eteen muttei kovin ylämäkeen. Yhä piti muistaa pitää suorana. Ope olisi kaivannut vielä lyhyempää laukkaa. Yritin.

Loppuraveissa oli suht letkeä mutta hieman raskas edestä.

Ongelmia:
vyöryminen
väistöt olivat hankalahkoja, varsinkin oikean pohkeen väistö
vasemmassa laukassa perä karkasi sisään
omat jalat tahtovat nousta

Parannusta:
asettui ja taipui myös oikealle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora