sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Tunnin treenillä luokkavoitto

Sunnuntaina sain tosiaan kisaluvan Tallinmäen kisoihin Ellulla 70 cm, arv. 367.1. Menin hyvissä ajoin paikalle. Radan kävelin Annen kanssa jo 60 cm korkeudella. Kivan helppo perusvaihe, uusinnassa oli monta mahdollista oikoreittiä pahoista kiltteihin. Pohdin alunperin niitä kaikkia mutta Annen kommentti että vikassa saattaa laukka kuolla liikaa kääntäessä jäi pohdittamaan ja totesin että menen sen mukaan miltä hevonen tuntuu.

Ratapiirros, 70 cm.

Hoitaessa Ellu oli asiallinen. Menin lopulta verkkaryhmissä sekaisin ja kävelin yhtä ryhmää liian aikaisin. Tulipa käveltyä. Hyvin oli aikaa taivutella käynnissä. Käynnissä toimikin oikein kivasti, pysähtyikin. Haaveilin koulukisoista. Otin ihan pikkupätkät ravia (löysä) ja laukkaa (yritti kaatua sisään mutta sain hallintaan). Sitten käveltiin pitkin ohjin. Lämmintä oli n. +15°C, aurinko paistoi vaihdellen ja tuuli.

Ratsukoita luokassa oli lopulta 19. 4 verkkaryhmää. Me vikassa. Verkassa ravasin kentän ympäri, sitten laukkaa. Aika nopsaa otettiin verkkahypyt. Lankkupysty (7) oikeassa kierroksessa kahdesti matalampana ja kerran kisakorkeudessa. Sitten vasemmassa kierroksessa nelosokseri kahdesti. Hyvin meni ja riitti meille. Sitten muistin testata vielä kääntymiset. Ihan hyvin sujui. Kun odotettiin edeltävän suorituksen aikana nurkassa tajusin että eteenratsastus ja hidastus unohtui testata.

Oman vuoron tullessa taas tutusti tervehdys, laukka päälle, voltti alle ja menoksi. Ellu meni omasta takaa aika reippaasti. En sitten liiemmin hillinnyt vaan annoin mennä. Meno olisi voinut olla tasapainoisempaa mutta kääntyi kelvosti, ei puskenut pahasti sisään ja hyppäsi. Tosin muutamat ekat esteet varmistelin raipalla kun tuntui vähän löysältä. Ponnistuspaikat oli ihan ok eikä vääriä laukkojakaan tainnut juuri olla. Olin vähän huolissani kuinka muistaisin radan. Seiskan jälkeen käännä heti, okseri. Käännä heti, portti, tiukka kaare (yleisö oli kuulemma hieman huolissaan pysytäänkö pystyssä), pysty, tiukka väli ja viimeinen linja. Maalilinjalla hukkasin toisen jalustimeni ja tiloissani horjahdin. Piti sitten hetki keikkua tippumisen rajamailla. Noloa. Kampesin kuitenkin takaisin asemiin.

Ruusukepose, Hanski kuvasi.

Jäätiin kentälle vielä viimeisen suorituksen ajaksi. Lopulta otettiin n. 6 sekunnin kaula seuraaviin. 5 palkittiin ja sijottuneiden 2. - 5. ajat alkoivat 33:lla. Meidän oli 27 ja risat. En olisi ikinä uskonut! Eniten olin huolissani pysyykö puomit ylhäällä ja sen puolen Ellu hoiti hienosti. Sinivalkoinen ruusuke siis tuli ja kunniakierroksella tamma sitten painoi julmasti sisäpohkeen päälle.

Kaisalle kiitos videoinnista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora