keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Lisää hyppyhommia Jatsilla

Torstaina mahduin aletunnille hyppäämään. Ratsukoita oli kivasti vain 6. Arvasin ihan oikein että hyppään Jatsilla. Ruuna olikin jo valmiiksi hommissa, tämä oli sille kolmas tunti putkeen. Esteitä oli 3 ja olivat pihalla valmiina. Linja suoraan ja kaarevana, noin 17 metriä. Lämmintä niukasti +15°C.

Alkuverkassa oli perusongelmat. Ei kuuntele sisäpohjetta, oikoo kulmissa. Uutena tänään sisäkäteni yritti karata harjan yli ulkopuolelle. Ravissa tultiin puomeja. Puomit ihan ok. Muualla tuntui että matelee ja kun sain liikkeelle niin mentiinkin jo liian lujaa. Volteilla taipui yllättävän hyvin. Laukansäätely alkuun oli normaalia laukkaa ja eteen. Tuli vähän huonosti takaisin. Eteni kyllä.

Hyppyjä tultiin minikorkeuksilla ensin linjaa suoraan, sitten kaarevana. Alussa oli maapuomit. Me taidettiin tulkata ne ponnistuspuomeiksi eikä oikein meinannut mahtua askel väliin. Ei kovin nättiä. Taidettiin viuhahtaa väli jopa kolmella. Parhaimmillaan tuli 5. Jatsi oli oppinut ikävän tavan kiihdytellä esteille eikä tässä kuuden porukassa ollut oikea hetki lähteä kitkemään mokomia tapoja. Laukat vaihtui vääriksi ja suihkittiin yli. Kääntyi kuitenkin ihan hyvin.

Lopulta esteet vähän nousi meille. Pisaratehtävä tultiin n. 70 cm korkeudella. Asiallisemmat tiet mutta kaarteessa väärä laukka. Perään tultiin pelkkä suora uudestaan, ope nosti. Ekalla kierroksella tuli pudotus ja sakkona uudestaan. Nyt tuli näppärät 4 (tosin väärää) väliin ja kehuja hyvästä hypystä. Korkeus n. 80 cm. Jee!

Kiva oli myös että muut sennut rohkaistuivat hyppäämään linjan 65 sentissä ja hyvin meni.

Ongelmia:
sisäkäsi yritti karata harjan yli
laukan lyhentäminen
poikkeuksellisen paljon vääriä laukkoja
jotain putosi

Parannusta:
reippaasti yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora