perjantai 10. heinäkuuta 2015

Suokkitammat hyppäämässä

Siinä missä eilen oli suokkiruunien maastoestetunti Jatsilla ja Ransulla niin nyt oli suokkitammojen estetunti Hilimalla ja Ellulla. Anne kisatykillään ja minä Ellulla. Keli oli ennusteista huolimatta sateinen. +13°C mutta lopulta kummatkin meni t-paidalla ja turvaliivillä.

Alkuun otettiin ratsuja kuulolle ympyröillä. Ellua huvitti puskea sisään, minua huvitti vaatia taivutusta. Pysäyttelin ja peruuttelin kun meno rupesi vyörymään liikaa. Ravissa ihan ok. Alkuun tuntui jopa vähän löysältä. Laukat nosti asiallisesti ja meinasi kaatua vielä pahemmin sisään.

Hypyt aloitettiin porttiokserilta. Ensin pienenä, sitten vähän isompana. Kertaalleen pudotettiin kun hyppy jäi vähän lyhyeksi. Mutta ei empimistä. Tultiin myös suoraa linjaa, hankalinta oli pitää reitti suorana. Kumpaankin suuntaan laukka vaihtui hypyissä vääräksi (vaikkei tietenkään olisi pitänyt). Hypättiin myös lävistäjäesteet muutaman esteen tehtävänä sekä lopuksi pelkkä sarja (6,8 metriä). Eipä mitään erikoista. Ellu eteni ja hyppäsi mielellään. Tehtävien lopuksi ympyröillä tosin meinasi yhä kaatua sisäpohjetta vasten.

Lopputunnista hypättiin vielä rata. Perusvaiheessa seiskaan asti, uusinnassa kahteentoista. Ei kannattanut lähteä lisäämään niinkään vauhtia vaan pienentää teitä, oli vihje. Estekorkeus oli lähes 75 cm. Anne ratsasti sujuvan ja reippaan radan enkä halunnut jäädä huonommaksi. Ellu hoiti hommansa mukisematta. Sarjalle tultiin vähän vinosti mutta yli mentiin silti. Uusinnassa pienensin teitä ja lisäsin aavistuksen vauhtia. Hyvin hypättiin vaikka esteet tulikin nopeammin ja lyhyemmillä lähestymisillä. Kaikki pysyi ylhäällä ja oltiin kunnon vastus. Mainiota. Yllätys oli vielä luvassa kun omistaja kysyi että tulisinko Ellulla sunnuntaina kisoihin. Tottakai tulisin! 70 cm. Jee!

Ongelmia:
sisälle kaatuminen
pudotettiin kai 1
en meinannut kuulla opetusta

Parannusta:
tosi tolkku hyppääjä
kuunteli kyllä kun malttoi

Kaisa videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora