torstai 2. heinäkuuta 2015

Isojen esteiden tunnilla uusi korkeusennätys: 121 cm

Torstain aamun ensimmäinen tunti oli odotettu isojen esteiden tunti. Halusin jonkun, joka hyppää isojakin. Muu ryhmä päätti osin puolestani ja sain Rosan. Mikäs siinä, mielelläni minä sillä hyppään.



Ptruu!

Tunnille varustauduttiin vatsapanssarilla, martingaalilla ja alaturpahihnalla. Hyviä valintoja. Keli oli päälle +20°C aurinkoinen, ratsastajia samat 6.

Eipähän ainakaan sukellusasento. Myötäys jossain jemmassa.

Alkuverkassa prässattiin kunnolla, ensin ravivoltteja ulos asettaen, ulkopohkeella kääntäen. Sitten sama juttu laukassa. Oli rankkaa! Rosa laukkasi aika kivasti nipussa ja kuulolla. Tämä oli se tunnin raskain osuus.

Ilmavasti yli.
Kavalettilinjasta löytyi näemmä oma videopätkänsä.


Sitten tultiin kavalettilinjaa ja haettiin vaihtoja. Ei tullut. Mutta laukkasi ihan rauhassa. Vasta kun hypättiin seuraava yksittäinen este niin tamma ampaisi esteen jälkeen. Sain haltuun. Seuraavaksi tultiin kaareva linja portilta pystylle ja otettiin portille kielto kun Rosa juoksikin ohi. Käänsin takaisin esteen eteen niin pian kuin kykenin. Toisella yrityksellä yli. Kiihdytteli niin kauan kunnes open ehdotuksesta pudotin raipan pois. Seuraava kielto tuli valkoiselle portille. Vähän samoin oli juoksemassa ohi. Toisella yrityksellä yli siitäkin.

Ei aina ihan liikkeen mukana.

Ohi meni.
Ei voi käsiä pitää hypyssä noin!
Ja sama sivusta.
Tunnilla hypättiin 3 esteen jumppasarjaa (1 ja 2 laukkaa väleihin) sekä kaarevaa linjaa muurilta portille vuorotellen. Esteet nousi pikkuhiljaa. Kaarevien linjojen askeleet oli 5 ja 6. Kertaalleen Rosa hyppäsi muurille askelta liian aikaisin. En tietenkään ollut hypyssä mukana kuten olisi pitänyt. Vaan itselleni loistavat taputukset siitä etten tästä hetkahtanut vaan fokus pysyi ja jatkoin seuraavasta esteestä yli.







Jumpan vika okseri nousi ja Rosa rupesi keskittymään paremmin. 116 kivasti yli ja kinusin vielä yhden pykälän ylös kun ope meinasi jo lopettaa. Suostui kun kuulemma suostun hyppäämään Rosalla. Eihän siinä ole mitään suostumista vaan tykkäsin hypätä sillä! 121 kolahti etusilla mutta pysyi ylhäällä. Ongelmitta siis uusi korkeusennätys! Jihuu! Hienojen onnistumisten tunti!





Nyt ei kuski ole enää niin pystyssä. Mutta onhan esteelläkin jo kokoa.





Ongelmia:
sinkoilu
alkuun muutama pudotus?
pari kieltoa

Parannusta:
hypättiin 121 cm epäröimättä!
oli siistiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora