maanantai 13. heinäkuuta 2015

Ponihyppelöitä Repellä

Maanantaina kävin Annen kanssa Tallinmäellä. Anne halusi ottaa Hiliman kanssa revanssin kisojen jälkeen ja minut houkuteltiin hyppäämään Repe-ponilla. Tai ehkä siitä mainittiin sivulauseessa mutta tottakai lähden!

Repe oli omaan makuuni aavistuksen pieni. Mutta leveä senkin edestä. N. 145 cm korkea ja selkä olisi mennyt lähes 4 hengen ruokapöydästä. Asiallinen hoitaa.

Tunnilla oltiin vain me kaksi. Lämmintä oli niukasti yli +15°C, t-paitakeli. Käynnissä Repe taipui ihan hyväksi. Ravissa en saanut ruunaa taipumaan rehellisesti. Laukassa toimi muuten paremmin mutten osannut istua kyydissä yhtään vaan ylävartalo seilasi holtittomasti. Huijasin ja istuin vain kevyessä istunnassa. Patistelin lisää vauhtia ja ihan hyvin vastasikin apuihin.

Verkkahypyt tultiin pienelle lankulle. Vaikka lankku nousi niin meni silti ihan ok. Olisiko ollut max 75 cm meille. Yhden pukin sain irti kun poni mielestään liikkui tarpeeksi ja kehtasin pyytää raipalla lisää vauhtia. Toiseen suuntaan hypättiin portti-ristikko -linjaa. Ekalla yrityksellä portti meni hyvin ja ristikosta juostiin vasemmalta ohi. Tämän jälkeen olin napakampi ja päästiin yli. Kertaalleen portin yläpuomi putosi. Sitten hypättiin vielä sininen portti. Este ok mutta uralta pois kääntäminen oli hankalaa. Jossain välissä hypättiin vielä sarja. Alkuun meille tuli 2 laukkaa väliin, myöhemmin tsempattiin yhdellä mutta varmistelin kyllä maiskuttelemalla paljon.

Sitten tultiin rata. Eilisen 80 cm ratapiirroksen mukaan. Yllättävän hyvin olin reitistä jyvällä kun eilen videoin kaksi suoritusta. Ykkönen meni hyvin ja tuudittauduin liikaa. Kakkosesta juostiin lapa edellä ohi kun ruuna ei halunnut pois uralta. Ope ohjeisti että löysähköt ohjat, raippa ulkokäteen äläkä käy uralla asti. Alusta uudestaan. Nyt menikin kivasti. Yksi taidettiin pudottaa mutta kaikesta yli eikä edes yrittänyt puskea karkuun. Estekorkeus oli maltillinen, jotain 60 cm kieppeillä.

Loppukäynnit käytiin pellon kautta. Tolkku poni, joka sai välillä hölkätä Hilimaa kiinni. Sain kisaluvan seuraaviin estekisoihin Repellä ja Ellulla :)

Ongelmia:
kaksi ohimenoa
pari pudotusta
ei houkuttaisi lähteä tällä koulutunnille
satula pyöri alkutunnista oikealle
pukittelu

Parannusta:
hyppäsi tolkusti
liikkui reippaastikin kun pyysi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora