keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Päivän kolmas metsäily - maastoesteitä pukkiponilla

Keskiviikko oli kunnon metsäilypäivä. Iltapäiväksi olin sopinut vielä Aaltokankaan maastoesteet. Keli lämpeni n. +18 asteeseen mutta pitkähihainen oli yhä hyvä. Ratsuvalinta yllätti enkä saanutkaan Jatsia vaan Eemelin. Kuulemma saattaa pukitella maastossa. Muuten käyttäytyi moitteettomasti. Taluttui siististi talliin sekä oli asiallinen karsinassa. Toki hoidin ponin kiinni ettei juolahtaisikaan mieleen karata.

Oltiin hyvissä ajoin valmiina. 3 ratsukkoa, ihanan vähän. Sitten vain ohjat käteen ja maastoon. Käynnissä Eemeli oli tolkku mutta kun nostettiin kolmiolta ravi niin sain pari ponipukkia. Laukassa pidin varmuuden vuoksi harjasta kiinni. Oltaisiin voitu mennä lujempaakin.

Verkkahyppyjen alkaessa Eemeli villiintyi lisää. Kun eka kaveri lähti laukkaan, esitti Eemeli omia pomppujaan. Tämä onneksi tasottui parissa kierroksessa. Veden läpi laukkaaminenkin arvelutti vain ekalla kerralla. Myöhemmin takakulmassa ponin olisi mieli tehnyt vain kiihdytellä.

Esteille tulo oli alkuun vähän kiemurtelua. Sekin parani. Jätöissä piti ratsastaa eteen eikä antaa ponin pomppia. Myös tämä parani. Hypättiin yhä keskikolmion esteitä mutta hyvin pitkälti eri esteitä kuin pari tuntia aiemmin. Puhelintolppa ja leveä rengas oli ainoat samat. Tultiin lisäksi lammelta tulevan kapean polun lähintä risuestettä sekä tukkipinoa. Muutaman kerran Eemeli vähän hidasti kohti estettä mutta aina päästiin ekalla yli.

Lopuksi käytiin hyppäämässä vielä lammen lähellä oleva tukkiokseri, jonka alla on kivi. Nyt mentiin vesiosuus ravissa. Sitten olikin jo loppuravien aika. Meni vähän turhan äkkiä ja kinuttiinkin uusinta seuraavalle päivälle. Lupasin ottaa Cunamin mikäli on aikaa myös hypätä eikä käy niin että meillä menee koko tunti tuijotteluun eikä päästä tekemään mitään. Ope epäili että se on tosi tolkku hyppääjä kunhan saa juonesta kiinni. Eemelikin tasottui kivasti loppua kohti. Eikä ollut kyllä yhtään tylsä.

Ongelmia:
pukit
kiemurtelu

Parannusta:
kaikesta kerralla yli
ei ollut tylsää

Tiina videoi meidän menoa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora