maanantai 27. heinäkuuta 2015

Liian pieniä poneja estetunnilla

Estetunnin ratsukseni oli merkattu Ressu. Yritin protestoida että ratsu on liian pieni varsinkin esteille. Ei auttanut. Ratsukoita oli kivasti vain 3 ja luvassa oli kuulemma tekniikkaa ja poneille vähän myös ruotuunlaittoa, joten ratsuvalinta pysyi. Toki Ressulla piti taas lyhentää(!) jalustimia eikä poni tuntunut liian kapealta vaan oli Wanesan jälkeen helpommin ympäröitävissä töppöjaloillani.

Alkuverkassa ei otettu ratsuja avuille vaan hölköteltiin pitkin ohjin eteen. Tosi vaikea oli sanoa koska liikuttiin riittävästi. Ravi tuntui vähän löysähköltä mutta laukassa liikkui ihan mukavasti eteen. Paremmin liikkui jaloistani kuin raipasta. Lopetin raipan käytön tuloksettomana. Toiseen suuntaan kääntyi paremmin. Kouluratsastusyrityksistä Ressu jännittyi, jäkitti ja nosti turpaa yläviistoon. Vaikka yritin kuinka pitää kädet aloillaan tai vaihtoehtoisesti elää liikkeen mukana.

Hypyt alotettiin ravissa ristikolle. Tuli vähän löysästi mutta hyppäsi mukisematta. Sen verran rennosti tultiin että ravi jatkui hypyn jälkeenkin. Eteenratsastus piti hoitaa erikseen. Muutama hyppy ravissa, sitten laukassa. Kivasti imi esteelle ja nyt vihdoin laukkasi kunnolla reippaasti. Muutama hyppy ristikolle ja pari kertaa okseri. Taidettiin saada myös muutama hypyssä vaihto. Sileällä en osannut. Sitten tuli lisää yllätyksiä. Ratsunvaihto. Kenties vielä pienempään erittäin somaan ponitamma Zitaan, jonka selkään olen ajatellut olevani aivan liian iso.

Zita oli vähän kiemura ja senkin kanssa ns. kouluratsastus oli aivan toivotonta. Jäkitti Ressuakin pahemmin. Mutta kivasti sen sai liikkeelle. Esteillä arpoi ohitusta ja parista ensimmäisestä sain patistettua yli. Oliko ehkä kolmas ristikko, josta pääsi sitten luikahtamaan ohi. Taisi vielä lyödä päänsä mennessä tolppaan. Poni takaisin esteen eteen, uusi lähestyminen ja yli.

Tänään hyppytehtävä piti sisällään siis kääntämistä. Ristikot kaksikaarisen tiellä ja okserit väliin pitkillä teillä, väliin tiukoilla käännöksillä ja lyhyemmillä lähestymisillä. Ensin 3, sitten 5 ja lopuksi 7 hypyn radat jos oikein muistan. 5 hypyn kierros taisi mennä kivasti (useammalla väärällä laukalla) mutta 7 hypyn radalla pudotettiin viimeinen. Sillä kierroksella esteetkin oli ehkä jo max 65 cm. Poni sai juonesta kiinni ja hyppi mukisematta. Teki vaihtojakin.

Lopuksi tultiin vielä keskimmäistä pystyä, joka useammalla putosi. Me otettiin siihen ensin ohijuoksu kun laukka oli aavistuksen löysä ja ratsastin hieman hutiloiden aavistuksen vinoon ja huolettomasti suoristaen. Sen jälkeen onnistuttiin ylityksissä. Saatiin tunnista kehuja. Mutta yleensähän poni toimii pikemminkin köpöttimenä.

Loppukäynnit käytiin maastossa. Rauhallista menoa.

Oikein kiva poni mutta vakituiseen ratsastukseen turhan pieni minulle. Toisin kuin possuRessu niin Zita hurmasi käytöksellään tunnin jälkeen. Se on jauhoturpineen niin soma. Jos tahtoisin hoitoponin niin Zita olisi siihen hommaan oikein sovelias.

Ongelmia:
turhan pienet ponit
vähän ohjausongelmia
muutama ohijuoksu Zitalla

Parannusta:
hyvin loikkivat
tolkkuja elukoita

Paula videoi lopputuntia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora