maanantai 6. heinäkuuta 2015

Jatsi nohevana ja touhukkaana hyppäämässä pienryhmässä

Maanantai-iltapäivän hevostelut alkoivat omalla 3 hengen hyppytunnilla. Annekin tuli pitkästä aikaa vierailemaan Aaltokankaalle. Oma ratsuni ei yllättänyt: Jatsi taas. Mutta hyppytunnille en tätä harmitellut. Esteitä kasattiin maapuomi, ristikko ja okseri jumpaksi sekä yksittäiset pysty ja okseri. Lämmintä oli aurinkoinen +18°C ja tuntui tosi kuumalta. Kenttä ei pölissyt vieläkään.

Alkuverkassa sisäpohje ei mennyt kumpaankaan suuntaan läpi. Tasapainoteltiin löysyyden ja kipityksen välillä. Laukat mentiin tuttuun tapaan reippaasti.

Päivän hyppytehtävä oli kaikille niin hankala ravilähestyminen. Ensin pelkkä maapuomi ja ristikko, myöhemmin ristikko nousi pystyksi ja pysty okseriksi. Ihan ekalla kerralla Jatsi meinasi laittaa liinat kiinni jo maapuomilla. Vaan tahtotilani vei meidät yli ja Anne totesi että ei lasketa kielloksi kun ei pysähtynyt. Ope taas sanoi että loikittiin kunnon ilmavaralla.

Hyppykuviona oli ravijumppa, kaarre oikealle ja okseri (alkuun pysty) sekä kahdeksikolla ja vinohypyillä vielä yksi pysty. 5 hyppyä siis kierroksella. Tätä tultiin useampi kierros. Kun Jatsi pääsi vauhtiin oli oikein kivaa. Ensimmäinen jälkimmäisestä suunnasta otettu vinohyppy toi kiellon kun tultiin turhan vinosti. Muuten meni hyvin. Estekorkeus oli max 85 cm eikä korkeus ollut mikään ongelma.

Tällaista innokasta Jatsia olen kaivannut. Olipa taas kivaa!

Ongelmia:
alun epäröinti
yksi kielto kuskin ohjausvirheestä

Parannusta:
hyppi innolla ja vauhdilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora