lauantai 4. heinäkuuta 2015

Alkeisjatko kakkosesta tulikin yksityiskoulua ja hienosäätöä

Leirin jälkeen lauantaina oli tietenkin sellainen olo että tallille oli päästävä. Kahden alkeisjatkotunnilla ei kuulemma ollut paljoa tulijoita. Listassa lukikin yllätyksekseni vain kaksi nimeä. Olin vähän myöhässä liikkeellä ja ratsukin oli vielä ulkona. Onneksi Cunami oli sekä yhteistyöhaluinen että puhdas ja lopulta sisälle hakemiseen ja varustamiseen taisi mennä vain 13 minuuttia. Kaviotkin puhdistaen ja kiirehtimättä. Eli olin hyvissä ajoin valmiina.

Toista kuskia ei näkynyt, joten sainkin yksityistunnin. Arvelin jo että ope yhdistäisi mut jollekin muulle tunnille mutta ei. Luksusta. Pihalla oli niin märkää (+14°C) että mentiin maneesiin (+21°C).

Cunami toimi tänään aika kivasti. Kaikki opetus oli oikeastaan hienosäätöä. Alkuverkassa väistätin omatoimisesti käynnissä ja ravissa tein ympyräkahdeksikkoa. Laukassa enemmän uraa pitkin ja ympyröitä. Tahtia, energisyyttä, suoruutta, asetusta ja muotoa vähän viilattiin. Sekä yritettiin saada kuskin jalkoja alas.

Itse tehtävänä tehtiin mikinpäätä harjoitusravissa ympyrällä ulos asettaen. Siinäkin tarkat tiet ja tasaisuus oli syynissä. Olihan se ihanan helppoa mutta silti raskasta ja pääsi keskittymään laatuun. Laukassa ympyrällä vastalaukkaa ja volteilla myötäistä. Ruuna rupesi hyytymään loppua kohti ja jälkimmäisessä kierroksessa rupesi pudottelemaan välillä raville tai vyörymään. Mutta sangen siististi selvittiin tästäkin.

Aivan tosi makea tunti! Olisipa kaikki tällaista!

Ongelmia:
kuskin jalat nousee
ruuna väsähti loppua kohti
hienosäädettävää löytyy
vasemmassa laukassa perä oli helposti sisällä

Parannusta:
Cunami oli tosi mutkaton ratsastaa
suoritettiin siististi

Vilma kuvasi pätkiä meidän menosta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora