keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Pikkusuokkiruunalla voltteja ja siirtymiä

Keskiviikon koulutunnille ei ollut mitään supervaihtoehtoja tarjolla. Valitsin taas estetunnilla kivalta näyttäneen ratsun eli tummanrautiaan liinaharjaisen Myrä-suokin. 146 cm, syntynyt 2008, ruuna. Hoitaessa asiallinen tämäkin.

Tunnilla oli alkuun päänsä kanssa levoton. Ope kertoi että on hyönteisarka. Siksi sillä on hyönteisverkko turvalla ratsastaessakin. Aika paljon piti patistella liikkeelle. Laukassa en osannut istua yhtään. Yritykset lyhentää laukkaa ennen ravisiirtymiä tipauttivat raville. Alkuverkkojen jälkeen oli jo olo että tämä ei ole minun ratsuni. Ottipa vielä sivulähdöt kaatuneesta kastelukannustakin. Pysyin kyydissä, jee! Siinä olisi ollut jo ihan tilaisuus tipahtaa. En juuri edes horjunut.

Kulmien ratsastaminen oli tosi hankalaa. Puski suorana sisään. Vihjeeksi tuli nostaa sisäkättä ylöspäin. Auttoihan se mutta enhän muistanut tehdä sitä jos en keskittynyt kunnolla. Harjoitusravissa oli niin kamala yrittää pitää jalustimia että sain luvan nostaa ne ylös. Vähän huijaamista mutta helpotti kovasti. Kanna kädet ja jalat alas saattoi tulla sanomista.




Tehtävänä tultiin pituushalkaisijalle ravissa, tehtiin voltit oikealle, suoristettiin, vasemmalle, suoristettiin ja päädystä vuoroin eri suuntiin. Alkuun otettiin volttien välissä käyntiä. Vähän seilasi ja siirtymät ei olleet ihan hyviä. Sitten tehtiin voltit laukassa ja tultiin välissä suoraan. Asettamisenkin kanssa oli vähän säätämistä.

Yksi ratsukko pyyhitty kuvasta, Kaisa pilkistää takaa.

Lopputunnista mentiin vielä ravia ympyröillä. Oltiin isojen puokkien kanssa samalla ja vaikka mentiin kuinka kiitoa niin ei pysytty niiden vauhdissa. Kivaa ravia ruunasta irtosi mutta yhä piti patistella eikä asetukset olleet rehellisesti läpi vaan myödätessä ratsu suoristui. Ihan hyvinhän se meni muttei meillä ollut sielujen harmoniaa, joten ei oikein natsannut.

Ongelmia:
arka ratsu
kulmien ratsastus
hankalasti istuttava laukka
kuski ei osaa pitää jalustimia harjoitusravissa

Parannusta:
sai toimimaan kun käski
tasottui edestä lopputuntia kohti

Pätkiä meidän menosta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora