maanantai 27. heinäkuuta 2015

Paluu arkeen ponitunnilla

Maanantaina oli vihdoin aika palata omille tunneilleni loman jälkeen. Kaikkineen 6 viikon tauko tuntui turhan pitkältä. Päivän ratsuvalinnat yllättivät. Koulutunnille sain Wanesan. Poni oli jo hommissa ilman satulaa, joten satula selkään ja menoksi. Ratsukoita tunnilla oli 5. Keli oli vähän päälle +15°C. Odotellessa tuli kylmä mutta ratsailla kaikki t-paitaa enemmät olivat liikaa.

Wanesa oli aika peruspötkylä. Tavallista vähemmän puri kuolaimeen. Ei mitään superlennokkuutta tai letkeyttä mutta suht kelpo menoa. Yritin keskittyä kaikkeen lomalla oppimaani. Ponin pienissä askelissa oli hankala olla. Hankalinta oli alaspäin siirtymät ja kulmat. Tosin lopputuntia kohti kulmat parani kelvoiksi. Alkutunnista tehtiin lähinnä 8 ja 10 metrin voltteja. Kääntyi ok ja yritin muistaa hellittää sisältä. Aika tasaista menoa.

Laukkapätkät otettiin jo alkuun. Vasen siedettävä mutta oikeassa laukassa en osannut istua yhtään. Hirmuista hytkymistä ja seilaamista. Katosiko laukkaistuntani kesällä? Nipsunkin kanssa kun oli tavallista hankalampaa eikä Repen kanssa ole koskaan sujunutkaan.

Lopputunnista tehtiin kauhukseni vielä väistöjä. Siksak eli uralta sisään, suoristus ja takaisin uralle. Käynnissä tämä sujui pienen alkukiirehdinnän jälkeen jopa yllättävän hyvin ja tasaisesti. Keskityin pitämään painoa väistön puolella eli eri puolella kuin väistävä pohje. Vaikka luontaisesti painoni tahtoisikin valua liikkeen taakse. Yritin myös väistää rauhassa, kiirehtimättä ja käyttämättä hirmuisesti apuja. Ope kehui väistöjämme. Ravissa meni enemmän jäkittämiseksi ja pelkäksi suorana valumiseksi. Enää ei väistänyt zen-metodilla vaan piti ottaa suurempia pidätteitä ulkoa että vähän malttoi odottaa ja ottaa ristiaskelia. Kelvollista mutta rentous katosi. Meinasi hyytyä myös vauhti, joten otettiin muutamat sivut laukassa. Siinä oli kivan tasainen kuskin hytkynnästä huolimatta.

Muut päästettiin loppukäynneille maastoon. Minulle tuli vaihtoponi estetuntia varten.

Ongelmia:
siirtymät alas
kulmat alkutunnista
istuminen laukassa
raviväistöt

Parannusta:
käyntiväistöt
kivan tasainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora