perjantai 17. heinäkuuta 2015

Uusintahypyt Repellä

Perjantaina päädyin taas hyppäämään Tallinmäelle. Alunperin lupailtiin Ellua mutta lopulta sain tilalle Repen. Mikäs siinä vaikka mieluummin olisin hypännyt Ellulla. Keli oli lämmin ja olin pitkähihaisessani vähän ylipukeutunut. Ratsukoita tunnilla oli 4, mukana myös Anne ja Kaisa.

Alkuverkassa käynti sujui ihan ok. Pitkin ohjin jopa eteni itse. Ravissa ja laukassa oli samat ongelmat kuin aiemminkin. En tainnut saada ponia kunnolla eteen sillä tänään ei tullut yhtään pukkia.

Ravipuomit meni ihan ok, samoin ristikot ja kavaletti suuntaa vaihtaen. Tiukemmalla kaarteella tultu okseri ylitettiin kyllä aika kiemuralla. Sitten hypättiin lankkulinja ensin neljällä ja sitten kolmella laukalla. Hyvin sain menon säädeltyä. Eikä tuijotellut esteitä. Tämän jälkeen tultiin vielä muuri. Näytti vähän kyseenalaisen korkealta mutta ei Repe siitä mitään sanonut, loikkasi empimättä yli.

Ratapiirroksesta kiitos Annelle.


Rata tultiin porukan ekana. Korkeutta n. 70 cm. Muuri, portti, okseri, portti toiseen suuntaan, sarja ja lopuksi suora linja. 7 estettä, 8 hyppyä. Aloittaessa laukkasi hyvin mutta laukka kuoli kaarteisiin ja samalla rupesi puskemaan sisään. Tietkin meni höpöiksi. Kolmosena ollut okseri vilahdettiin oikealta ohi. Meidän tyypillisiä kääntöongelmia. Uusintayrityksellä päästiin yli kun keskityin pitämään sisäohjan löysänä. Seuraavassakin kaarteessa laukka sammui ja sarjalle tultiin ehkä turhan pienesti. Odotin jo kahta askelta väliin mutta Repe venytti yhdellä ja lähes päästiin yli. B-osan takapuomi jäi alle. Linjastakin selviydyttiin yli, neljä laukkaa väliin.

Saatiin huilata yhden suorituksen ajan ja sitten tultiin sama uudestaan. Poni rupesi olemaan entistä uupuneempi ja laukka hyytyi väleissä yhä pahemmin. Nyt jo ykkösestä rämmittiin yli. Esteet kuitenkin ylittyi sarjaan asti. Edelliskerrasta taisi jäädä ponille niin kurja kokemus että nyt juoksi sarjan b-osasta vasemmalta ohi. Uusintayrityksellä näytti vielä selvemmin että minähän en tuota b-osan okseria hyppää. Kun okserista otettiin takapuomi pois niin ponin hyppyhalut palasivat. Linja meni ongelmitta. Omassa ratsastuksessani huomasin että kun poni liikkui huonommin eteen niin rupesin itse heilumaan ja huhkimaan kyydissä enemmän. Ei hyvä.

Ope olisi laittanut meidät hyppäämään sarjan vielä heti perään. Ehdotin että huilitaan isojen suoritusten ajan ja hypätään se vasta lopuksi. Tämä kävi. Lopulta a-osa laitettiin ristikoksi ja b oli pystynä. Mukisematta yli ja se riitti meille. Ei mitään kovin sujuvaa mutta tämän parempaa ei tänään olisi enää irronnut. Ponin kunto loppui.

Loppukäynnit tehtiin maastolenkillä. Siellä Repe oli taas asiallinen paitsi vähän turhan nälkäinen eli puskien perään.

En tullut tästä tunnista erityisen onnelliseksi. Tuntui että meni huonommin kuin viimeksi. Se ei koskaan lohduta.

Ongelmia:
ohimeno kolmosokserille
2 kieltoa sarjalle
poni hyytyi
laukka kuoli kaarteisiin

Parannusta:
korkeus ei ollut ongelma
ei tuijotellut esteitä

Videot kuvattu ratsailta, kiitos Annelle ja Kaisalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora