perjantai 24. heinäkuuta 2015

Sittenkin parannusta poniesteillä

Perjantaiaamu oli taas aikainen. Yhdeksältä oltiin satulassa. Ratsuna jatkoi Repe. Keli oli sateinen mutta lämpimähkö. Tämän kesän mittapuulla siis eli n. +15°C. Ratsukoita samat 4 kuin viikkoa aiemminkin. Kuvittelin että esitetään hyvin samanlaista menoa kuin kahdella aiemmallakin kerralla ja lopussa poni uuvahtaa käyttökelvottomaksi.

Tänään otettiin reippaampi alkuverkka. Ehdittiin ravissa vasta alkuun (kääntelin yllättäviä reittejä) kun otettiinkin jo laukkaa. Herättelin ponin liikkeelle ja ihan mukavasti siitä löytyikin vauhtia. Lävistäjillä vaihtoi vain etupään ja senkin ennen kuin pyysin.

Tehtävänä tultiin volttia maapuomilla, isompaa volttia kahdella kavaletilla (3 askelta väliin) ja ympyrää kolmella ristikolla, 1 laukka väleihin. Meillä oli haasteita saada asetusta menosuuntaan ja silti kääntyä. Yllättävän hyvin poni ohjautui vaikka tuntui siltä että herran haltuun. Ei menty kertaakaan ohi. Alkuun vähän räpellettiin askelten kanssa mutta lopussa löytyi halutut askeleet ja myötälaukkakin säilyi. Kahdesti kumpaankin suuntaan tätä. Odotellessa siirtelin ponin etuosaa käynnissä. Aika hankalaa oli sekin.

Tunti meni käytännössä ympyrätehtävällä. Esteet oli kavalettitasoa mutta poni tsemppasi hienosti ja oli meille sopivan haastavaa. Eikä menty kertaakaan ohi!

Lopuksi tultiin vielä vinohyppyjä uusintateitä treenaten. Pohdin jo että kuinka kovasti meitä yritetään saada esteestä ohi. Vaan kun sai suoristettua hyvin linjalle niin tokihan Repe meni yli. Ensin n. 60 cm ja toisella kierroksella n. 75 cm pystyt. Puhtaasti ja laukat vaihtaen. Jihuu!

Tässä vaiheessa poni rupesi väsähtämään muttei haitannut kun tunti oli pulkassa. Omistaja heitti ehdotuksen että ottaisin ponin mukaan etelään, kouluttaisin ja kisaisin hyväksi ja sitten toisin takaisin. Semmosia suunnitelmia mulla ei kuitenkaan ole. Toivotti tervetulleeksi uudestaankin. Nyt nimittäin rupeaa olemaan lomapäivät loppusuoralla.

Ongelmia:
sisäpohkeen ympäri ratsastaminen

Parannusta:
ei ohimenoja eikä taidettu pudottaakaan
eteni
ei pukitellut (onko tämä hyvä?)
hyppi mieluusti
ei väsähtänyt pahasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora