sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Harmillisesti maneesissa

Sunnuntaina päädyin sittenkin lepopäivän sijasta ratsaille. Ensimmäistä kertaa tälle kesälle tallille mennessä oli yli +20°C. Säätiedotus uhkasi kuitenkin sateita mutta eipä paria tippaa enempää näkynyt. Ratsukoita tunnille tuli 8 ja sain taas Cunamin. Harmikseni unohdin taas kannukset kotiin.

Äänekkäistä vastalauseistani huolimatta mentiin maneesiin. Koska saattaa sataa. Ehdotin että jos mentäisiin sisälle vasta kun sataa. Eikä satanut. Maneesissa oli +25°C mutta enemmän harmitti menettää pihalämpö. Vaikka olikin pilvessä ja tuuli.

Cunami oli vino, pitkä ja löysä. Sain vähän lyhenemään mutta tämän päivän uutuus oli pään heiluttelu. Nyki narua jo kun talutin sen tarhasta talliin. Silloin ehkä enemmän ruoan perässä.

Alkuverkassa piti ratsastaa eteen ja pitää kädet aloillaan. Omat jalatkin nousi kun yritin saada reaktiota ja aika epätoivoisesti houkutella takasia alle. Ei tullut hyvää. Ope ehdotti nopeita siirtymiä. Ravista käyntiin tuli pahasti kättä vasten. Lopulta kun mietin Airan oppeja niin sain ravista asiallisesti käyntiin. Yksi tunnin hyvistä hetkistä. Takaisin raviin pääseminen oli työlästä. Tässäkin loppui työstöaika kesken ja otettiin vielä laukat. Tosi nätit nostot tuli. Hetkittäin vyöryi ja oli tosi vino. Olisi pitänyt saada ensin käynnissä asetukset läpi. Tuli onneksi muutama kevyempikin hetki.

Tehtävänä tultiin avoja. Maneesi puoliksi ja hevosten kanssa jäätiin takapäätyyn. Pituushalkaisijalle, päädystä vuorotellen eri suuntiin. Kulmaan voltti ja uraa pitkin avoa. Oli vaikeaa jo käynnissä, ravissa aika toivotonta. Pelkkä suoraan meneminen oli haastavaa kun reitti pullahteli. Ei tullut hyvää. Joko ei taipunut tarpeeksi tai taipui mutta jalat ei siirtyneet. Muutaman kerran olisin halunnut kaikki muut pois ja open jakamattoman huomion. Tämä olisi pitänyt saada aloittaa tarpeeksi rauhassa. Lisäksi meno oli yhä löysää. Jos jotain hyvää pitää hakea niin lantiota alle kääntäen ja vatsalihaksia ajatellen sain kivaa istuintuntumaa raviin.

Laukattiin vielä oikeassa kierroksessa ja tehtiin omalle puoliskollemme lyhyille sivuille 10 metrin voltit. Cunami ei ensin nostanut laukkaa. Kolmas yritys tuotti kuskia tyydyttävän lopputuloksen. Volteilla meinattiin kaatua ja valua. Ulkolavan karkailuja en meinannut huomata itse. Kulmissa kantattiin välillä pahasti ja laukka tuntui tasapainottomalta. Vaan vasenta laukkaa ei otettukaan vaan loppuravit. Sinnepäin ok muttei lähellekään priimaa.

Liekö kannusten puute vaikutti näin paljon? Vai onkohan hepo ollut jotenkin erilaisella käytöllä? Tämän tunnin jälkeen tuli sellainen olo etten todellakaan lähtisi Cunamilla koulukisoihin. Oikeastaan voisin pitää taukoa koko hevosesta.

Tähän loppui loma ja hevostelun painopiste siirtyy taas etelään.

Ongelmia:
omien jalkojen ulkokierto
ratsu oli pitkä, löysä ja vino
avot
ohjien nykiminen
en tullut onnelliseksi

Parannusta:
alkutunnista siistit laukannostot
keskittymällä päästiin vähän paremmin suoraan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora