lauantai 1. elokuuta 2015

Vähän liikaakin säätelyä puomeilla

Lauantaina päädyin Oulussa aletunnille. Kuudenneksi puomitunnille. Ratsukseni tuli Aksu enkä ollut yhtään mielissäni. Olisin vaihtanut jos olisi onnistunut. Mentiin maneesiin, koska pihalla ripotteli vettä. Pihalla n. +16°C, maneesissa parikymmentä.

Alkutunnista Aksu oli ihan asiallinen. Ei kyttäillyt mitään ja eteni. Eikä edes lörpötellyt kieltä jatkuvasti ulkona. Osasin jipot jo entistä paremmin. Jalasta eteen ja käsi hölläksi ja vips katosi kieli sisään. Laukassa ei kyllä toiminut ihan yhtä helposti. Laukat olikin vähän humputtelua.

Ravissa tultiin pituushalkaisijan puomeja takapäätyä kohti, siinä kieli lerpatti. Päädyssä käännyttiin vuorotellen eri suuntiin. Pitkien sivujen sisällä oli puomit, joita tultiin ensin ravissa, sitten laukassa. Laukka säätyi vähän liiankin hyvin. Ensin piti tulla kuudella mutta mut käskettiin tulemaan toiseen suuntaan viidellä. Kuuden väliin tuli vahingossa myös 7 kun käsky oli istua ja ottaa kiinni. Samoin viiden väliin tuli 4 kun käsky oli kasvattaa laukkaa eteen. Päästiin toki myös viidellä ja kuudella. Tässä vaiheessa katsomossa oli sen verran liikehdintää että siinä päädyssä kuljettiin lapaliirtoa.

Lopuksi tultiin vielä koko uraa puomeja laukassa. Kolmen puomin innarivälit meni hyvin jos osuin hyvään ponnistuspaikkaan ennen ekaa. Lohduttavaa että kykenin siihen kumpaankin suuntaan. Harmi vaan että enemmän tuli niitä rämpimisiä kuin hyviä kertoja. Aiemmalle 6 laukan välille ajelehdin ja päädyttiin jälkimmäisen puomin juureen kaikilla askelmäärillä. Tulin 5 - 7 vähän mutulla.

Hankaluuksia toi eri vauhtia liikkuvat hevoset, joten ruuhkauduttiin tehtävillä. Myös seuraavan tunnin esteidenkasaajat kauhistutti Aksua. Kaikki liikkuminen katsomossa aiheutti jännitystä ja sivuliikkeiden uhkaa. Suosiolla yritin kaartaa kauempaa mutta silti ruuna oli kauhuissaan.

Loppuraveissa Aksu oli ihan ok. Yhä piti välillä ratsastaa kieltä sisään ja yrittää rauhoittaa tahtia ettei eteenpyrkimys mennyt kiirehtimiseksi. Ei tämä ihan kamalaa ollut mutta en silti tykkää Aksusta. Heppa jatkoi seuraavalle tunnille.

Ongelmia:
kauhistuva ratsu
kuski istui taas kenossa vasen hartia alempana

Parannusta:
säätyi hyvin laukassa

Videopätkiä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora