keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Tasaisuutta ympyrällä ja jumppaa

Keskiviikon pienryhmätunnille (2 ratsukkoa) saatiin samat hevoset kuin viimeksi. Mulle Akva. Keli hipoi hellerajaa, joten olin tuhma ja jätin turvaliivin pois. Nyt virittelin tammalle martingaalin ja se tuntui auttavan. Esteraipan otin mukaan alusta asti eikä siitä välittänyt.

Kentälle kasattiin neljästä maapuomista ympyrä, halkaisijaksi taisi tulla n. 18 metriä. Sekä jumppa: maapuomi, 3 m, ristikko, 6 m, pysty, 10 m ja okseri. Mittasin välit ja arvelin ne vähän lyhyiksi mutta ope sanoi että sangen hyvä.

Alkuverkassa tultiin kevyessä ravissa ympyrää maapuomien yli siten, että joka väliin tuli voltti keskelle. Ihan alkuun Akva vähän ravisteli ja vastusteli mutta tasoittui suht pian aika hyväksi. Itselläni ei ollut ravissa mitään hajua kolmea askelta ennen että tullaanko lähelle vai kauas. Open ohje tähän oli että sitten kannattaa katsoa niitä jalkoja. Puolipidätteet. Piti pitää tarpeeksi aktiivisena eikä kiirehtiä liikaa. Yllättävän hyvä. Sama molempiin suuntiin.

Ennen laukkoja nostettiin taas jalustimet kaulalle. Nyt oli paljon edelliskertaa luottavaisempi olo että tästä selvitään. Sama juttu laukassa. Alku meni ihan ok. Jossain vaiheessa tuli vähän ohjausongelmia ja pari kertaa koko homma meni jumiin. Nätisti pyytämällä päästiin taas liikkeelle. Lopulta saatiin odottaa hetki ja tehdä tehtävä vuorotellen. Kaksi volttia per kierros riitti ja sitten mentiin hetki suoraan. Meni lähes kierros ennen kuin sain rytmistä kiinni mutta sitten tuli hyvä. Ja kaverin jälkeen oikeaan kierrokseen sama homma. Nyt selvittiin nopeammin.

Sitten jalustimet takaisin ja jumpan pariin. Ravissa ekan puomin yli ristikolle asti. Ihan ekalla lähestymisellä tuli kielto. Akva lähti valumaan vasemmalle ja ehdin käyttää raippaakin vasemmalle kaulalle. Ei auttanut. Muttei sentään ehtinyt juosta ohi. Ope käski meidät seisomaan esteen eteen ja malttamaan siinä. Uudella lähestymisellä sitten yli. Jalat kunnolla kiinni.

Okserin paikalla oli ensin maapuomi, myöhemmin pysty ja lopulta okseri. Jatkossa päästiin hommasta aina empimättä yli. Paitsi kerran tuli alkuun kiemuraa ja yllätyksekseni sain korjattua ja mentiin yli.

Akvaa piti rohkaista ponnistamaan ristikolle, muuten vähän astui siitä yli. Kuskille taidettiin kaivata takapuolta välissä lähemmäs satulaa ja koko yläkroppaa myötäämään paremmin hyppyihin eikä pelkkiä käsiä. Ohjeita tuli niin paljon että aivot meinasivat mennä tilttiin. Yritin silti kärsivällisesti parhaani. Okserille en saanut istuttua hypyissä niin hyvin kuin olisin halunnut. Lopuksi lyhensin jalustimetkin lyhimmilleen, se taisi aavistuksen auttaa.

Jumpan jälkeen tuli vääriä laukkoja mutta onneksi myös myötäisiä. Tänään tehtävät oli helpompia ja ehkä siksikin tuntui että meni paljon paremmin kuin viimeksi. Hyvin hyödyllistä. Kiva tunti!

Ongelmia:
pari kertaa laukassa kääntyminen
yksi kielto

Parannusta:
Akva ravisteli paljon aiempaa vähemmän päätään
ei taidettu pudottaa mitään

Ope videoi loppuhyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora