maanantai 17. heinäkuuta 2017

Kevyt maasto kaksin + paarmat

Maanantaina Hemppa oli minulla ensimmäistä päivää virallisesti vuokralla. Ruunalle toivottiin kevyempää päivää (ja viikkoa), joten käytiin maastossa. Suunnittelin peltolenkkiä talven tapaan. Keli oli lämmin päälle +20°C mutta yllättäen pilvessä. Paarmoja oli silti hurjasti. Myrkytin ratsun ennen lenkkiä mutta ötökät kiusasivat silti.

Tiet olivat kovina ja ratsu yhä ilman takakenkiä. En viitsinyt ravata teillä. Tuli sitten 40 minuutin alkukäynnit. Metsäpätkällä kesti ravata. Pelto yllätti ja alkupätkä oli kasvamassa umpeen. Otettiin siinäkin ravia. Hiekkapätkä pellon poikki oli työkoneilla ajettu ja riittävän tasainen laukkaan. Hemppa ei ollut kovin virkkuna, laukattiin hissukseen ja otettiin väliin raviakin. Paras pohja oli seuraavalla tiellä mutta mentiin se ravissa. Metsässä ehdotin käyntiä mutta Hemppa tarjosi ravia. Pohja oli ok ja aikataulu vähän tiivis niin mentiin sitten pätkä ravia. Alamäen jälkeen otettiin toinen laukkapätkä ja kotiinpäin askel venyi. Hieman alle 30 km/h ja ihan ratsun oma valinta. Sen jälkeen olisi halunnut hiihdellä ravia mutta himmailin menoa.

Tie käveltiin taas. Pikkupätkä ravattiin pehmeämmällä penkalla. Hemppa ehdotteli sekä ennen että jälkeen että jos ravattaisiin vielä. Pysyttiin käynnissä.

Kotikulmilla tuli monta autoa vastaan tullessa ja mennessä. Muualla yksi traktori, joka odotti sivutiellä meidät ohi (kiitos!). Ja loppumatkasta tien poikki luikersi kyy. Annettiin kohteliaasti tietä ja lopulta kierrettiin tien toisesta laidasta ohi. Hemppa huomasi käärmeen vasta kohdalla ja hätkähti. Kuvittelin että olisi tajunnut miksi hetkeä aiemmin seistiin ja odotettiin. Vielä maneesin nurkilla näki pikkumiehiä ja hätkähti sivulle. Pitkin ohjin käynnissä mutta pidin kauhukahvasta kiinni eli olin vakaana. Tällaisia ei vain tarvitse tehdä kun on autoja lähistöllä.

Käynnissä takaset nitkahtelivat välillä kummallisesti. En tiedä johtuiko paarmojen hätistelystä, takasiin painavista kivistä vai jostain muusta. Lenkissä meni vajaa 1,5 tuntia, vajaa 10 km.

Ongelmia:
paarmat
kyy
pienet vihreät miehet yhdessä puskassa
ratsu tuntui vähän hyytyneeltä
kovat ja kiviset tiet

Parannusta:
ihanan lämmintä
tasainen ja tolkku ratsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora