tiistai 18. heinäkuuta 2017

Kouluvalkka hankalaa Hempalle

Tiistaina piti päästä kouluvalkkaan jo aamupäivästä. Keli päätti toisin ja kenttä muuttui uima-altaaksi. Saatiin onneksi siirrettyä hommat iltaan ja kenttä oli hyvä. Lämmintä oli rahtusen päälle +10°C ja tihutti. Takki päällä oli hyvä. Sadetta ei ehtinyt huomata.

Oltiin 3 hengen porukassa ja menin tietysti Hempalla. Tallissa väkersin Hempalle ranskiksen eilisten uusien ohjeiden mukaan. Aavistuksen lyhyt harja siihen puuhaan. Kesti kentälle asti mutta töhähti keskeltä heti alkuun.

Aloitettiin käyntiväistöillä. Ope vaati heti alusta asti lyhyttä ratsua. Hemppa ei tykännyt vaan nyki ohjia. Lävistäjäväistöjä tehtiin ravissakin. Parin takkuisen kierroksen jälkeen vähän tasoittui.

Laukkoja mentiin ensin keskiympyrällä kaikki kerrallaan. Paahdoin menemään ennen kuin taas hoksautettiin että lyhyttä ja aktiivista. Vasen oli paljon helpompi. Ratsu kuitenkin makasi sen verran ohjilla että kädet meinasivat puutua. Ei hyvä.

Lopputunnista tultiin pientä tehtäväpätkää raviväistöllä, laukannostolla, laukkavoltilla, lyhyellä lävistäjällä ja vastalaukalla. Ensin hankala oikea, sitten helpompi vasen ja lopuksi parantunut oikea. Muiden suorittaessa ensin otin ratsua kuulolle ravissa. Aktiiviset ja nopeat takaset. Myöhemmin tein siirtymiä käynnistä raviin ja takaisin. Parani. Kaikesta vastustelusta ei päästy mutta itse taakse nojaamalla meno tasoittui kelvoksi.

Hemppa hoiti oman hommansa hienosti ja taputeltiin hyväksi.

Ongelmia:
Hemppa vastusteli
lyhyemmässä raamissa lakkasi kävelemästä suoraan vaan vippasi takaosaa sivulle

Parannusta:
laukka lyheni lopuksi hienosti, oikeakin
ratsu ei ollut treenin jälkeen hiessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora