maanantai 3. heinäkuuta 2017

Kamalaa jäkitystä ensimmäisellä leiritunnilla

Ensimmäiselle leiritunnille toivoin Listran korvikkeen. Tummaruunikon n. 157 cm korkean trakehner-tamma Myyn. Kuulemma kovin herkkis. Keli oli aurinkoinen n. +22°C. Hoitaessa oli oikein rauhallinen. Ratsukoita tunnilla oli 6.

Heti kun otin ohjat tuntumalle niin tamma jäkitti vastaan. Sitä samaa jäkitystä riittikin huolella. Ope sanoi että vaatii että ottaa kunnolla tuntumalle ja ratsastaa pohkeella. Yritin kovasti mutta jäkitys ei vähentynyt. En saanut ratsua käynnissä yhtään kuosiin kun lähdettiin jo raviin. Haaveeni siitä että meno olisi ravissa parantunut oli turha. Ei tehty mitään ihmeitä, ympyröitä.

Myöhemmin tehtiin pääty-ympyröillä siirtymiä käynnistä raviin ja takaisin ja myöhemmin ravin ja laukan välillä. Jäkitystä. Hidasti hyvin istunnalla ja meni kevyellä pohkella eteen mutta ei asettunut vaan vastusteli.

Vasenta laukkaa rullattiin kierrostolkulla ja tamma oli yhä hankala. Superraskasta. Alkutunnilla ei juuri käynnissä huokaistu ja lopulta käteni olivat ihan tuuskaa. Puolivälikäynnit lohduttivat kovasti.

Sitten tehtiin käynnissä vähän väistöjä ja tässä rupesi yhteistyö pelaamaan. Oikea laukka oli tunnin paras osuus. Sitäkin mentiin kierrostolkulla mutta ei ollut niin kuolemaksi. Ravissa meinasi taas jäkitellä mutta nyt käytin omin lupineni käynnissä korjaamassa tilanteen muutaman kerran ja se auttoi. Loppuravit meni suht ok.

Ongelmia:
kamala jäkitys alkutunnista
kuski hyytyi

Parannusta:
eteni hyvin omasta halustaan
oikea laukka meni aika kivasti

Venla videoi tuntiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora