tiistai 11. heinäkuuta 2017

Neljäs korvikeratsu Piassa

Tiistaina tuli myös Pia pitämään estevalkkaa. Pääsin mukaan mutta Hemppa ei olisi jaksanut enää kolmatta tuntia. Hevosvalikoima oli erittäin rajoittunut ja ainoa tarjolle tullut oli Eki. En pomppinut riemusta mutta halusin silti mukaan. Aiemmin Hemppaa on ollut tuuraamassa jo Aku, Hilima ja Pave.

Aikataulu oli niin tiivis että koulutunnin jälkeen vaihdoin ratsua lennosta. Onneksi Eki oli laitettu kuntoon ja Hempalle löytyi purkajat.

Eki ei ollut alkutunnista kovin lennokas ja jo ensimmäinen vartti oli kuskille työläämpi kuin koko edellinen tunti. Siirtymiä, taivuttelua, nopeaksi pohkeelle. Eikä muhku käynnistynyt kovin nopeasti. Tultiin puomeja ympyrällä, välillä osui tuurilla hyvin, yleensä ei ihan niin hyvin. Kerran livahti sivusta ohikin. Ympyrän perään lisättiin sitten tiukahko tie portille ja siitä n. 6 askeleen kaareva tie kavaletille. Meillä oli ongelmia myötälaukkojen ja vaihtojen kanssa. Paluusuuntaan ei meinannut onnistua sitten millään.

Sitten loikittiin linjaa pystyltä okserille apupuomien kanssa. Kuskin yläkroppaa pystympään ja hevosen seilaamista vähemmäksi eli pohkeet tuntumalle myös alastuloissa. Okseri nousi huomaamatta ja yleisön mukaan oli päälle 90 cm. Helposti yli.

Seuraavaksi tultiin kolmoissarjaa. Ensin kohti takapäätyä eli ensin 1 ja sitten 2 laukan välit. Herätin ratsun aina hieman liiaksi ja sitten sain vähän himmata kohti tehtävää. Yhä samoja ongelmia. Ja joka kerta linjan jälkeen väärä laukka. Tämä jokusen kerran.

Lopuksi tultiin vielä kaikki putkeen. Sarja, suunnanvaihto portilla ja linja. Vikalta löytyi vihdoin myötälaukka. Saatiin silti sakkona suunnanvaihto. Nyt tuli ristilaukka, jonka Eki korjasi itse myötäiseksi. Luulin että lopetettiin toivottomina.

Ei Eki ollut yhtään niin hidas ja töpö kuin olin kuullut ja pelännyt. Mutta kentällä on kuulemma parempi kuin maneesissa.

Ongelmia:
väärät laukat
kuskin olemisessa moni asia

Parannusta:
helposti kaikesta yli

Kaisa videoi hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora