lauantai 1. heinäkuuta 2017

Ensimmäiset kotikoulukisat Mallulla ja suosikkitammoilla kaksi ruusuketta

Kesälomani alkoi lämpimällä koulukisapäivällä. Toiveistani huolimatta en ollut saanut Harmoniaa tunneille, joten ilmottauduin sillä sitten kisoihin. Hieman yllätti että päästettiin menemään sillä. Edellisen kerran olin mennyt sillä lokakuussa. Toiseksi kisaratsukseni tuli Listra, jonka kanssa haaveilin koulukisoista Riksun estekisoista asti.

Kisapäivä oli pilvinen mutta lämmin. Kisaajia saatiin lopulta yhteensä lähes kymmenen vaikka aluksi oli ilmoittautunut vain 2. Ensimmäinen ratsuni oli Harmonia, jolla menin C-merkissä toisena. Sitä ennen tamma kävi jo perusmerkin. Listran kanssa oltiin aikuismerkissä ekana ja tämäkin kävi jo toisen radan alle (C-merkki). Olin onnellinen että molemmilla ratsuilla oli muitakin kisaajia. En varustanut yhtään hevosta mutta letitin molemmat.

Listran kampaus töhövaiheessa.


Harmonian kanssa verkka-aika oli niukahko. Ehkä vartti jos ihan sitäkään. Taivuttelin käynnissä ja ravissa, ratsu tuntui jähmeältä. Eikä ollut kovin taipuisa saati pyöreä. Ihmeitä en ehtinyt verkassa tehdä. Onneksi liikkui kuitenkin eteen eikä tuijotellut mitään.

Aidoissa tehtiin ihan siisti ja täsmällinen suoritus. Vähän kankeaa mutta esitettiin vaaditut asiat ja käytiin kulmissa. Numeroita tuli vitosesta seiskaan. Loppua kohden parani. Alkutervehdyksestä 5, lopputervehdyksestä 7. Myös radan poikki pysähdyksestä 7. Alakerrassa istunnasta oli 5. Hah. "Iloinen ratsastaja :) Yritä rentoutua istunnalla hevosen liikkeeseen. Huolelliset tiet. Välillä hieman tahmea, joka katoaa kun pääset istunnalla mukaan hevosen liikkeeseen. Loppua kohden rentoudut :)" Hieman yllätyin että tällä menolla tuli 59,722 %, olisin itse antanut jotain 58 % suuntaan. Kuuden ratsukon luokassa tällä sijoituttiin toisiksi. Voittaja (Listra) sai vähän päälle 62 %.

Videolle tallentui vain radan alku. Eipä näytä kovin hääviltä.



Heti Harmonian radan jälkeen alas vaihtamaan nysäkannukset jalkaan ja pikapikaa kertaamaan aikuismerkin rata. Sitä en ollutkaan koskaan ennen mennyt. Listra oli kivasti avuilla ja ihanan tasainen. Tuntui superhelpolta Harmonian jälkeen. Tein siirtymiä, taivuttelin, peruutin, väistin käynnissä ja nostin laukkoja. Lopuksi ratsastin radan läpi. Tosin ekalla kerralla unohdin väistöt välistä, hupsis. Käyntiväistöissä hidastui ja peruutuksissa välillä vastusteli.

Verkka olisi voinut olla ehkä aavistuksen kevyempikin. C:n palkintojenjakoa ei pidetty välissä, joten suunnittelemani välikäynnit jäivät aika lyhyiksi. Aidoissa ei enää suuresti sinkoiltu ennen omaa vuoroa. Käyntiä, ravia ja lisää käyntiä.

Listran kanssa tehtiin kivan tasainen rata. Numerot pääosin kutosta. Ei rikkoja, tosin käyntiväistöt oli yhä vähän hyytyneitä ja peruutus meni hieman vinoon. Laukat nousi siististi eikä kiihdytellyt kuin vähän jälkimmäisellä lävistäjällä, pidätin ja nosti päätä. Tuomarin mielestä jälkimmäinen ympyrämme oli kiireinen. Peruutuksesta ja jälkimmäisestä laukkalävistäjästä tuli vitoset. Pitkin ohjin lävistäjästä ja lopputervehdyksestä saatiin seiskat. Alakerta oli nyt muuten kutosta mutta muodosta, kuuliaisuudesta ja harmoniasta 5,5.

Listran rata:



"Hyviä keskittyneitä pätkiä. Huolelliset tiet ja hevonen pysyi lähes koko ajan tasaisessa tahdissa vaikka taitaa olla aika herkkä kaveri :)" Tästäkin radasta tuli rahtua vajaa 60 % eli 59,600. Kahden ratsukon luokassa voitettiin. Kisat oli sen verran hyvän mielen kisat että saatiin molemmat tästä ruusukkeet. Päivän toinen siis. Päivän missio saavutettu kun palkintojenjaossa tuomari totesi että mua oli ilo katsella kun olin niin iloinen. Ruusukkeet pokkasin Harmonialla ja kunniakierroksella kiihdyteltiin 31,6 km/h.

©Piia

©Piia

Kuvittelin lopettavani Hyvinkään ratsastukset ennen leiriä tähän mutta oli niin hyvä markkinointipuhe huomenna estetunnille ja vikaa kertaa hyppäämään Listralla etten voinut kieltäytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora