tiistai 25. heinäkuuta 2017

Pieni ratatreeni ja myötälaukkojen metsästystä

Tiistain iltapäivätunnilla loikittiin pikkurataa. Toivoin kolmoissarjaa muttei sellaista kuitenkaan saatu. Eikä muutenkaan mitään kovin teknistä. Ratsukoita oli 3 ja alkuverkassa tultiin ensin ravissa puomeja ja taivuttelua, suuntaa kavaletin yli vaihtaen. Laukassa sama juttu. Meni paremmin kun oli hetken aina samassa kierroksessa. Yhä kaivattiin oikeassa kierroksessa pehmeämmäksi. Yritin jo kovasti. Tulipa kertaalleen kavaletilla vaihto vasempaankin. Lopulta en meinannut osua ympyrällä enää minikavaletille.

Tultiin ensin pikkupätkä lävistäjäesteillä. Ekalla kierroksella tuntui että ope ei katsonut eikä keskittynyt meihin vaan jutteli jotain muita. Oma keskittyminen herpaantui. Laukat ei vaihtuneet ja tultiin ympyrän kavaletille vähän miten sattuu. Tuli toinen sakkokierros heti perään. Yhä jäi laukat vaihtumatta. Taidettiin tulla muuri vielä kolmannen kerran eikä vain tullut vasenta laukkaa. Mutta toisaalta itsekin teki mieli mennä oikealle.

Loikittiin suora n. 23 metrin (jos oikein muistan) linja ensin oikeassa laukassa. Hemppa otti vesimaton yli jättiloikan. Vasempaan herätin hepan ja tultiin kuudella. Open mielestä liian villisti. Ei tuntunut omasta mielestäni yhtään pahalta. Pikemminkin pelkäsin että ei venytä kuuteen. Tultiin sitten kahdesti maltillisemmin ja tikattiin se seitsemäs väliin vaikkei olisi pitänyt. Tästä taas huomaa oman epävarmuuden kun tahtoo nykiä paikan juureen.

Tultiin myös sarja. Ekalla kerralla okserille lähdettiin vallattoman kaukaa. Sakkokierroksella sujuttiin vähän paremmin eteen mutta yhä tuntui pitkältä. 7,1 metriä sanoi tarkistusmittaus ja 7,2 voi olla kuulemma vielä kisoissa. Jos nyt muistan nämä oikein. Suokki otti väliin herkästi 2 askelta.

En muista tultiinko kaarevakin linja ennen rataa. Rata kuitenkin alkoi lävistäjän muurista, sitten kaareva linja, sarja ja suora linja. 7 hyppyä siis. Korkeutta meille ehkä 90. Ei ainakaan yhtään enempää. Me päästiin kaikista yli. Jossain välissä pudotettiin vesimattopysty. Kaksi väärää laukkaa taisi tulla ja molemmissa piti hidastaa lähes käyntiin ennen kuin pudotti laukan pois ja nosti uuden. Eli ei ihan tasaisinta. Kaarevalle taisin törkkiä ylimääräisiä askeleita. En ehkä laskenut niitä ollenkaan. Nyt tämäkin ope sanoi ettei kannata niin miettiä askeleita vaan sujuvaa laukkaa. Itselleni tulleiden laukkojen määrä on hyvä indikaattori laukan sopivuudesta.

Väärien laukkojen takia saatiin sakkokierroksia. Taisi myös alun vieteristäkin tulla sanomista. Hyvä pyytää eteen mutta sitten paremmin ja tasaisemmin kiinni. Ehkä kierros tällä korkeudella ja sitten laskettiin. Muurilta sarjalle ensin. Sarja meni hyvin, alku väärien laukkojen takia epätasaisemmin. Ykkönen tosin ihan ok. Saatiin lisää sakkoja vielä kolmelle ekalle ja tultiin pienempänä. Ykköseltä sain myötälaukan lopulta vain sillä että käänsin heti esteeltä tiukasti vasempaan. Ei kovin optimia. Oltaisiin kyllä osuttu tuolla kaarella vielä seuraavalle mutta tämä riitti nyt meille.

Pyöristyvästä selästäni ei tullut yhtään sanomista mutta enpä tästä näinkään kovin onnelliseksi jäänyt. Jotenkin Hemppa herää vasta toiselle radalle ja sitten nappailee myötälaukat paljon paremmin itsestään. Tai sitten tahtoo säästellä oikeaa etustaan eikä siksi laskeudu sillä esteiltä?

Huomenna sitten ratatreeni. Saapa nähdä saadaanko huomennakaan isompia esteitä. Niin kovin mielelläni treenien loppuun tai jossain lomassa menisin sen yhden isomman että tulisi niillekin varmuutta. Ihan turha puhua että Hemppa kyllä menee ne jos ei koskaan saada harjoitella kunnolla. Tai lupailla meille kisalupaa metriin jos ei saada mennä sitä treeneissäkään.

Ongelmia:
myötälaukat

Parannusta:
kaikesta yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora