perjantai 28. heinäkuuta 2017

Kouluvalkassa hikeä, vastustelua ja hienoja vastalaukkoja

Perjantaina oli kuuma festaripäivä mutta ehdin kuitenkin iltapäivästä kouluvalkkaan Hempalla. Keli lähenteli hellerajaa ja paarmoja riitti runsaasti. Onneksi the valmentaja Artsi tuli vielä.

Tällä kertaa oltiin kahden hengen porukassa. Alkuun tehtiin vähän väistöjä käynnissä ja ravissa uraa pitkin. Kivan pitkään sai olla kevyessä ravissa. Alkutunnista käytiin Hempan kanssa myös tavallisia vääntöjämme läpi.

Yhtenä tehtävänä oli etäisesti KN:ää ajatellen tehty tavallaan miniviisikaarinen ensin volteilla. Eli volttia toisen perään ja välissä vaihdettiin suuntaa. Kaula suoraksi, ratsasta ulkoavuilla. Suunnanvaihtokohdissa piti olla tarkkana ettei Hemppa nyi kuskia mukanaan etukenoon. Parin volttikierroksen jälkeen tultiin myös ilman voltteja. Ensin oikea, sitten vasen kierros. Molempiin suuntiin parani huomattavasti. Mutta helppo parantaa jos alkutilanne on kehno.

Tehtiin myös mikinpäätä. Alkuun kevyessä ravissa ja voltit lopulta alas istuen. Voltit oikealle oli ensin kamalaa liirailua. Myöhemmin voltit ravissa ja laukkaa isolla ympyrällä. Taas oli käynnistysvaikeuksia laukassa. Molempiin suuntiin näin. Ihan lopuksi tultiin tätä voltit myötälaukassa ja iso ympyrä vastalaukassa. Pienen vikuroinnin jälkeen Hemppa oli oikeassa laukassa todella makea. Ei ole tainnut koskaan ennen laukata oikeaa laukkaa näin tasaisesti tuntumalla, tasapainossa, kiirehtimättä ja rullaavana. Vastalaukatkin meni siististi.

Meidän helpompi laukkamme vasen vähän tökki. Odotin heti valmista mutta tuli muutamia pudotuksia vastalaukassa. Lopulta hepo taisi olla jo aika poikki ja viimeinen lävistäjä tuotti vaikeuksia. Kaasu loppui kokonaan ja humma laukkasi paikallaan. Kun patistin eteen niin kerran pysähtyi, jumitti taas pakin ja siitä kun kopistelin jaloilla eteen niin keula keveni ja pyörähti. Open vinkki oli että jatkossa kannattaa palauttaa hepo sen tarjoaman pyörähdyssuunnan kautta takaisin kuskin tahtomaan suuntaan. Eli koko ympyrä. En hätkähtänyt tästäkään vinkeestä ja kolmannella yrityksellä saatiin siisti lävistäjä aikaiseksi. Tätä ennen vasenkin laukka oli lähtenyt sujumaan sangen kivasti.

Enempää ei Hemppaa kiusattu. Tälläkin menolla hikosi itsensä suitsien alta vaahtoon ja kun tulin ratsailta ja hankasin otsaa niin ratsu vaahtosi kuin vaahtokylvyssä. Tänään hikosi takaosastaankin, tosin maltillisesti. Pää ja kaula olivat läpimärkiä. Eli täyshuuhtelu ja talliin huilaamaan.

Miten saa koko Hempan mahtumaan lähikuvaan?

Ongelmia:
paarmat
ratsun vastustelu, nyhti ohjia
pari kertaa pakki jumitti päälle
keuli kertaalleen

Parannusta:
taivuttelu lähti sujumaan aika jouhevasti
oikea laukka rullasi paremmin kuin ehkä koskaan ennen
teki lopulta hienot ja tasapainoiset vastalaukat


Nämä kuvat eivät paljoa treeneistä kerro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora