keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Artsikurssin toisen päivän aamu vastustelusta taas parempaan

Keskiviikkoaamuna (aamupäivällä) jatkettiin koulukurssia. Samat kolme ratsukkoa meidän tunnillamme kuin eilenkin. Keli oli +15°C tienoilla ja hetkittäin tihutti. Kentän pohja oli oikein hyvä ja t-paidalla tuli kuuma.

Alkuun taivuteltiin vähän eiliseen tapaan, tehtiin muutamat lävistäjäsulut ja Hempalle kaivattiin nopeampia takajalkoja. Tällaisia asioita en ikipäivänä tajuaisi itse. Heppa yhä vastusteli hetkittäin. Tuntui myös taas oikeassa kierroksessa ravissa epämääräiseltä mutta pidin suuni kiinni. Verkassa ei otettu laukkaa.

Tehtävinä tultiin lyhyitä ja aika jyrkkiä raviväistöjä. Itselläni oli kirjaimet vähän hukassa, joten D - E ei ensimmäisellä kerralla mennyt ihan nappiin. Hemppa väisti käsittämättömän helposti ja herkästi meni jopa perä edelle. Lisää tasaisuutta muotoon ja nenä oikeaan suuntaan. Väistön loppuun taisi tulla voltti.

Laukkatehtävällä harjoiteltiin suoruutta. Nostettiin keskilinjalta, pyöräytettiin keskeltä voltti uralle, päädystä käännyttiin laukan suuntaan, tehtiin lyhyt lävistäjä ja mentiin kaksi kirjainväliä vastalaukkaa. Ensimmäinen kierros oli melko kaamea (oikea laukka) mutta parannettiin hienosti. Vastalaukat Hemppa veti hyvin. Vasempaan tuli kehuja piikkisuorasta nostosta. Siirtymät laukasta raviin ja toisinpäin hieman paranivat nekin

Tunnin jälkeen Hemppa oli ihan märkä kaulasta, satulan alta ja korvien takaa. Mutta kyllä kuskillakin oli naama märkänä.

Ongelmia:
ei halunnut ottaa kuolaimia suuhun
yhä vastusteli alkutunnista
ravissa oikeassa kierroksessa vähän epämääräinen
roikuin ihan liikaa sisäohjassa

Parannusta:
ei ollut paarmoja
vasen laukka nousi suorana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora