maanantai 24. heinäkuuta 2017

Estekurssin aloitus puomeilla ja vastustelulla

Maanantaina alkoi kolmipäiväinen estekurssi. Hempalle tulee nyt kunnon hyppyputki mutta jospa se jaksaa. Omistajan pitämiä nämä, joten hepan suorituskunnon pitäisi olla tiedossa. Itse olisin voinut pitää kevyen maastoilupäivänkin. Ratsukoita kurssilla oli 3. Kelinä melko pilvinen n. +16°C.

Aamutunnilla luvassa oli maapuomeja. Heti alkuverkassa tuli ohje että turha mennä puolta tuntia väärinpäin juoksevalla ratsulla ja meidät komennettiin takaisin käyntiin. Hyvä näin sillä en ollut ehtinyt saada Hemppaa käynnissä oikein avuille enkä viitsinyt jäädä hinkuttamaan käyntiä kun kävi jo käsky raviin. Suht äkkiä tilanne parani mutta läpi tunnin joka kerta kun otin ohjat tuntumalle niin Hemppa vastusteli alkuun. Välillä nyppi ohjia, välillä peruutti reippaasti ja kertaalleen jopa keulakin vähän keveni. Toisaalta väärältä tuntui myös antaa ruunan olla haluamassaan pitkässä löysäilymuodossa.

Ylitettiin maapuomeja ympyrällä ja kaarevilla. Ravissa ja laukassa. Välillä tasaisemmin, välillä vähän miten sattuu. Laukat ei lähteneet aluksi rullaamaan ja lopulta piti ottaa kiihdyttelykierros kentän ympäri. Ympyrällä taas oli reitin hakemista ja kun saatiin apuviivat (jee!) niin homma helpottui. Parhaimmillaan oikein siistiä ja tasaista ravia.

Loppuun tultiin pikkurata, jossa oli myös ympyrällä puomi, ristikko ja puomi. Mutta huimasti suuremmalla ympyrällä ja helpommalla tiellä kuin Tiialla. Lävistäjäpuomit olivat todella tiiviisti, joten ekan jälkeen Hemppa loikkasi kaksi seuraavaa yhdellä askeleella. Seuraavalla kierroksella ne olivat vähän väljemmin.

Ei kaikista ihaninta mutta asiallisiakin pätkiä. Jatkuva vastustelu liikkeelle lähdöissä vähän lannisti omaa tunnelmaa.

Ongelmia:
ruunan vastustelu
en tiennyt mistä on hyvä ponnistaa puomeille

Parannusta:
löydettiin sujuva meno aina lopulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora