sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Vielä kerran jäähyväiset

Lauantaina kisojen jälkeen houkuteltiin vielä sunnuntaiksi estetunnille. Viimeistä kertaa Listralla ennen kuin se illalla lähtee. Koska aikataulussa oli sen verran väljää ja tuntia saatiin siirrettyä vielä aikaisemmaksi niin tietysti lähdin. Ratsukoita tunnilla oli vain 2 ja kelinä aurinkoinen +17°C.

Kasattiin esteitä radallinen. 18 metrin pystylinja (en mitannut), ns. kolmeen kulmaan pystyt, yksi yksittäinen pysty sekä yhteen kulmaan okseri.

Alkuverkka meni alkuun vähän humputellessa mutta kun ohjeiksi tuli tehdä voltteja ja siirtymiä niin näillä sain ratsun kivasti avuille. Eteni ravissa ja laukka rullasi.

Hypyt aloitettiin opekulman esteellä. Nyt tajusin laukata paremmin eteen mutta silti ponnistuspaikoissa oli välillä vähän sanomista. Joka kerta puhtaasti yli kuitenkin. Molemmista suunnista. Saattoi nousta jopa metrin paikkeille, en katsonut kovin tarkkaan.

Hypättiin vielä vesimatto pari kertaa ennen kuin lähdettiin radan pariin. 9 esteen rata, joten ekalla kierroksella saatiin tulla vain alkupuoli eli 4 ensimmäistä. Korkeus turvallisesti n. 60 - 70 cm. Ihan ok. Sitten koko höskä. Tämä oli meidän päivän siistein ja tasaisin suorituksemme.

Seuraavilla kahdella kierroksella korkeutta oli n. 80 cm. Ensimmäinen kierros oli vähän söhlä ja tökö. Listra meinasi heti alkuun hypätä väärän esteen kun oltiin vain ohittamassa sitä läheltä. Ykkönen ihan juureen ja lopulta linjalle toiseen suuntaan kamala roikaisu ja vastusteluyrityksistäni huolimatta kolmella. Yleensä ensimmäiseen suuntaan 4 oli hyvä, jälkimmäiseen ahdas. Taidettiin okserikin tulla aika kaukaa.

Toinen kierros oli siistimpi mutta nyt tuntui ettei tamma mennyt jalasta eteen. Open kommentti oli että pidin liikaa edestä. Paikat tuli taas aika lähelle. Kaarteeseen ennen vettä yritin jollain kierroksella törkätä 6, muuten en laskenut ja taidettiin tulla 7. Törkkäyskierroksellakin tuli seitsemäs miniaskel.

Sitten vähän nostettiin mutta taisi olla pikemminkin 85 kuin 90. Ekan jälkeen väärä laukka, jonka korjasin ravin kautta. Muuten parempi. Ei ehkä edelleenkään hypätty kulmaesteitä keskeltä. Ja linjalle kääntäminen vaikeutui esteiden noustessa. Rupesin tekemään liikaa kulmaa? Ihan ok kuitenkin.

Lopuksi loikattiin okseri vielä muutaman kerran. Vikalle kierrokselle takapuomi nousi meille 105 senttiin. Jalat kiinni ja tuki edestä. Kunnon myötäys. Helposti ja siististi yli. Jihuu!

Tämän tunnin tavoite oli pysyä kyydissä ja päästä leirille ehyenä. Tulin vielä sangen tyytyväiseksikin. Loppukäynnit maastossa Listra taas viipotti menemään jos ohjan antoi olla yhtään pidempänä. Tuntumalla malttoi kävellä enemmän Aapon vauhtia mutta välillä protestoi ja nosti päätä.

Ongelmia:
ponnistuspaikat ei olleet aina ihan priimaa
olisi voinut olla tasaisempaa

Parannusta:
helposti kaikesta yli
ensimmäinen kierros oli oikein hyvä

Anni ja Jonna videoivat hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora