tiistai 4. heinäkuuta 2017

Tiistain aloitus korvausesteillä

Tiistaina kävin taas korvaamassa leirikaverin estetuntia hänen puolestaan. Ratsutoivetta ei ollut. Minulle tavallaan päätettiin Felix. Sillä ei ole juuri hypätty. Mikäs siinä kun se oli niin hauska eilen. Piti olla pilvistä mutta aurinko paistoi kuitenkin. Lämpötila jäi alle kahdenkymmenen mutta turvaliivissä tuli kuuma.

Felixille ei löytynyt estepenkkiä, joten hyppäsin sen omalla koulupenkillä. Hiersi oikeaa polveani lopulta ikävästi. Ratsukoita tunnilla oli 6.

Alkuverkka oli tukalin osuus. Felix kulki suht siististi omasta takaa. Vähän siirtymiä ravissa ja taidettiin tehdä laukassakin. Ei kiihdytellyt omiaan. Sitten 10 metrin voltteja esteiden ympäri molemmissa kierroksissa ja takasia alle. Tuskaisaa pidemmän päälle. Molempiin suuntiin. En osannut vaihtaa laukkaa askeleessa vieläkään.

Kaikki tunnit menivät hyppelöiltään aika samoin. Ensin verkassa kavalettia radan poikki. Sitten lävistäjän pystyä ristikkona, sitten pystynä. Sitten pitkän sivun sisältä mustaoranssi okseri. Toiselta pitkältä sivulta linja ensin ristikoilla, 5 tai 6 laukkaa ja pystyinä 5 askelta. Johonkin väliin myös lävistäjän violetti okseri. Sitten jotain max 3 hypyn komboja näistä. Pitkien sivujen esteitä mentiin molemmista suunnista.

Felix alkuun kiemuroi mutta kaikesta mentiin yli. Ponnistuspaikat olivat ihan mitä sattuu, joten en kaikissa hypyissä ollut kovin hyvin mukana. Sitten opin että alkutunnista loikattiin mieluummin kaukaa. Esteen jälkeen vähän nyki päätä alas ja jumitteli. Eteen ja keula ylös. Vakaasti olin kuitenkin kyydissä. Parin kierroksen jälkeen pääsi ylimääräisistä kierroksistaan ja homma sujui oikein mallikkaasti. Pian sen jälkeen Felix hyytyi ja rupesi pudottelemaan. Ponnistuspaikat rupesivat nyt tulemaan ihan juureen. Lopputunti otettiinkin sitten kaikki puomit mukaan. Ei selvitty violetista okseristakaan puhtaasti ja lopuksi tultiin enää kavaletti. Ei olisi siitä parantunut.

Loppuraveissa otti muista laukkaavista kierroksia ja tasoittui lopulta kun kaikki olivat ravissa.

Hauska elukka, tykkäsin kovasti. Ei ole ehkä tänä vuonna hypännyt.

Päivän vika estehyppy.
©Jenni

Ongelmia:
alkuverkka oli kuskille laukkavoltteineen sangen raskas
jäkitti välillä oman vuoron tullessa
alkutunnista tuli aika vinkeitä hyppyjä
oli aavistuksen kiemura
lopuksi ponnistukset tulivat ihan juureen
lopputunnista keilattiin kaikki

Parannusta:
ihanan yritteliäs

Tältä se näytti:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora