torstai 20. heinäkuuta 2017

Sadetta ja poneja maastoesteillä

Torstaina oli vihdoin Oulun maastoesteiden aika. Taidettiin jopa olla kesän ensimmäinen maastossa hyppäävä porukka vaikka heinäkuukin oli jo loppupuolella. Arvasin ratsuni väärin eikä tullutkaan Akvaa vaan Niilo. Hyvä niin. Niilolla olen kahdesti maastossa loikkinut 2014 ja oli sillon oikein tolkku. Poni oli jo edellisellä tunnilla hommissa eli jalkojen harjaus, suojitus ja teippaus.

Ratsukoita maastoon lähti 3 ja innokkaana lähdin vetämään letkaa. Cunamilla oli eri metkut mielessä ja veteli jättipukkeja sekä ravissa että myöhemmin laukassa keulilla. Ilman mitään ennakkovaroitusta. Tästä johtuen päädyttiin vaihtamaan ratsuja. Hyppäsin Niilolla yhden hypyn ja sitten sain alleni Pyllerön. Ihan hyvä että Hyvinkäällä on koulittu poniratsastajaksi niin ei tuntunut järkyttävän pieneltä.

Päivän ainoa hyppy Niilolla.
©Sonja

Pyllerö oli mainio! Vauhtia löytyi hyvin (ja kuski tykkäsi usvattaa) ja jarrutkin toimivat. Vähän katsoi esteitä mutta raipan napautus lopetti kiemurtelut ja auttoi kaikesta yli. Keula ylös ennen ja jälkeen estettä oli ohjeet. Sekä vähän rauhallisempaa laukkaa.

©Kiki

Loikittiin keskikolmiolta renkaita ja puhelinpylvästä sekä polulta siihen tulevaa vikaa estettä. Sade kasteli meidät ja pohjat märiksi mutta ratsailla sitä tuskin huomasi. T-paita oli ihan hyvä vaate.

No onhan se vähän pieni.
©Kiki

Käytiin hyppäämässä vielä lammen luota lankkueste puskasta. Se oli totisesti puska, sillä sain lehtiä suuhuni.

©Kiki

Loppuravikierroksella sain taas vetää letkaa ja poni tikkasi menemään niin virkusti että isommat kaverit eivät meinanneet pysyä perässä. Eikä oikeasti edes menty kovin kovaa. Käynnissäkin kurottiin kunnon kaula.

Oli niin huippua että varattiin heti ensi viikolle seuraavat maastohypyt!

Ongelmia:
sade kasteli läpimäräksi

Parannusta:
kaikesta yli
Pyllerö oli ihan huippu!

Vilma kuvasi videoita:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora