maanantai 3. heinäkuuta 2017

Maanantain viides tunti väistöjä ja pomppuisia vastalaukkoja

Jossain aivohäiriössä ilmottauduin maanantaina vielä lisätunnille. Koulua naapurimökin väen kanssa neljän hengen ryhmässä (25 e). Ratsuvaihtoehdot olivat aika vähissä, Felix, Rinja ja Helmeri. Myränkin olisi saanut. Felixiä suositeltiin ja lopulta päädyin vähän pitkin hampain siihen. Olisin halunnut tamman.

Keli viileni ja ötökät lisääntyivät. Felix ei kestänyt paikallaan, käynnissä ei häirinnyt pahasti. Sillä oli sekä korvahuppu että nenäverkko. Itse toppisillaan oli siedettävää.

Alkuverkassa humma oli kivan tasainen. Kulki itsestään aika tahdikkaasti ja kivassa muodossa. Vähän enemmän poweria raviin kaipasi ope. Otettiin myös aika virkut laukkaverkat. Sai usvatella pitkiä sivuja ihan kunnolla. Lähtihän siitä 28,3 km/h eli lujempaa kuin mitä mentiin tänään maastossa. Ei tuntunut holtittomalta ja jarrut löytyivät yhä.

Tehtävänä tultiin käyntiväistöä uralta sisään, suoristus ja vastalaukannosto. Ennen päätyä raviin ja käyntiin, kulma ja lyhyt sivu käynnissä. Toinen pitkä sivu ilmavaa ja lyhyttä ravia. Toisessa päädyssä noin lyhyen sivun keskellä takaisin käyntiin.

Ensin mentiin oikeassa kierroksessa. Felix väisti oikein kivasti. Pari takkua oli laukannostoissa mutta sain luvan sooloilla ja pyöräytettiin sitten laukan suuntaan voltti. Tuli myös oikein siistejä nostoja. Vikalla kierroksella nätti vastalaukka lyhyen sivun ympäri. Tosin vikalla kierroksella rupesi jo kuumumaan.

Toiseen suuntaan ratsun kuumuminen rupesi aiheuttamaan ongelmia. Aina ei päästy käyntiä saati sivulle. Laukan sijastakin tuli välillä paikallaan pomppimista ja jokunen pukki. Vika kierros meni ketuiksi, joten saatiin vielä yksi bonuskierros. Se päätettiin oikein siistiin laukannostoon ja taas vastalaukkaan päädyn ympäri. Jes!

Ennen loppuraveja päästeltiin taas laukassa molempiin suuntiin. Yhä oli paukkuja vaikka kuinka. Oli kivaa. Ravit malttoi sitten tasaisesti. Loppukäynneissä otti yhden säikyn mutta pysyin kyydissä.

Hauska elukka. Vastoin ennakko-odotuksiani Felix oli ehdottomasti tämän päivän kivoin ratsu. Teki hyvää päälleni saada kolmen hankalan koulutunnin jälkeen vähän onnistumisen elämyksiäkin. Leirin ensimmäinen tunti kun tunsin suorittavani omalla tasollani.

Ongelmia:
en osannut vaihtaa laukkaa askeleessa
kuumui ja pomppi

Parannusta:
ihanan helppoa
hauska elukka
kerrankin sai päästellä koulutunnilla

Videopätkiä menostamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora