perjantai 21. heinäkuuta 2017

Cunami muistutti Hemppaa

Perjantaina pääsin Aaltikselle aletunnille. Toisin kuin viikko sitten, nyt meitä oli 8 ratsukkoa. Opekin oli uusin tulokas. Ratsukseni sain Cunamin ja märän kentän ja saderiskin takia mentiin maneesiin. Pihalla +15°C, maneesissa +25°C.

Cunami muistutti taas entistä enemmän Hemppaa. Takasukat vain erona. Harjakin kaartui samoista kohdista samoihin suuntiin. Häntä molemmilla vasemmalla. Eka kommentti opelta oli että sukkelammat takajalat. Tämäkin kuulosti tutulta. Muuten heppa oli vähän hitaampi ja vastusteli huomattavasti vähemmän.

Alkuverkassa pyörittiin pääty-ympyröitä. Eipä kovin ihmeitä kommentteja saatu. Pari hetkeä Cunami oli ryhdikäs ja kevyt. Hankalinta oli kulmat oikeassa ravissa. Kaatui sisälle. Verkkalaukkoja ei otettu.

Päivän tehtävänä oli loiva kiemura. Keskelle tuli voltti. Ensin harjoiteltiin reitti käynnissä kahdesti. Sitten tultiin kerran ravissa ja vaihdettiin suuntaa. Toiseen suuntaan kerran ravissa ja sitten kolmesti laukassa. Vielä suunnan vaihto ja kertaalleen laukassa. Tuntui aika pikaiselta tehtävän suorittamiselta mutta siihen se tunti meni.

Eniten kommentteja tuli siitä että pohkeesta pitää saada reaktio. Välillä piti muistuttaa aika kovastikin raipalla perään että ratsu huomasi pyyntöni. Laukassa pyysin eteen mutta silti tuntui hitaalta. Ensimmäinen laukka ei meinannut edes nousta. Nostettiin siis kierroksen mukaan vastainen mutta tehtävää ajatellen myötäinen. Toisella pitkällä sivulla sai välillä laukata myös.

Ope kyseli tunnin jälkeen miten meni ja vastaus oli että aika perus. Ei suuria ongelmia muttei erityisen loistokasta. Positiivista oli ettei Kunkku lähtenyt mukaan kun Armas säikähti ja vähän sinkaisi.

Ongelmia:
ei aina reagoinut pyyntöihini
kulmat ravissa
ensimmäinen laukka ei meinannut nousta

Parannusta:
suoritti tehtävät asiallisesti
ei tuijotteluja, kiihdyttelyä, loikkia tai pomppuja
oli hetkittäin lyhyt ja aktiivinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora