tiistai 25. heinäkuuta 2017

Tasaisuutta ja vaihtoja puomitehtävillä

Tiistain aamutunnilla mentiin taas maapuomeja. Nyt aloitin Hempan kanssa vähän enemmän tunnustellen enkä heti komentaen. Lähti paremmin mukaan yhteistyöhön. Taivuteltiin ja tultiin nelikaarista. Taivuta letkeämmäksi vasemmalle oli ohje. Kuulemma keula ja perä tahtoivat kipata oikealle. Tällaista en ole huomannut.

Ensimmäinen tehtävä oli isolla ympyrällä laukassa puomeja. Kellotehtävästä puhui ope. Puomit olivat neljännesympyrän välein ja piti saada mahdollisimman tasaista menoa. Yritin alkuun törkkiä väleihin kuutta kun suokitkin meni kuudella. Meille 5 oli parempi. Ensin oikea kierros ja käynnistymisvaikeuksien jälkeen tuli oikein tasainen ja kiva. Kerrankin sai hinkuttaa samaa kunnes lähti rullaamaan. Vasenkin kierros otti oman aikansa että tasoittui mutta siinä sain vielä paremmin tuntumaa ja näin jo kolmen askeleen päästä että nyt ihan hitusen kiinni ennen minikavalettia. Laukka rullasi tasaisena.

Seuraavana tehtävänä tultiin kavaleteilla vaihtoja. Lävistäjät perinteiseen tyyliin. Vasemmasta oikeaan vaihtoi joka kerta helposti. Toiseen suuntaan ei millään hypyssä. Muutaman kerran sileällä hypyn jälkeen. Lopulta kun käänsin heti kavaletilta tiukasti vasempaan niin löytyi myötälaukka.

Hemppa hikosi ihan läpimäräksi kaulastaan ja jopa vaahtosi leukahihnan alta. Vaikkei ollut kuin ehkä +17°C ja pilvistä. Tunti jäi noin kolmeen varttiin mutta nyt ei haitannut yhtään vaan saatiin riittävästi toistoja ja heppa laittoi itseään likoon.

Loppukäynnit käytiin vähän uudella reitillä kentän taka-aidasta ulos ja viereisen pellon kautta peltolenkille. Vain kaksi autotien ylitystä eikä autotiellä kävelyä.

Hemppa sai pesun jo tässäkin välissä.

Ongelmia:
vaihdot vasemmalle

Parannusta:
käynnistymisen jälkeen tasaista suorittamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora