torstai 27. heinäkuuta 2017

Akvan ensimmäiset maastoesteet

Torstaina vihdoin tapahtui mitä olin odottanut ja maastoesteille ratsukseni oli jaettu Akva. Laitoin taas martingaalin. Keli hipoi yhä illalla hellerajaa. Ratsukoita maastoon lähti 3. Akva ei arastellut yhtään vaan lampsi maastossa edeltä menemään kavereita odottamatta kuin tekisi sitä aina.

Iloiset harrastajat.
©Kiki
©Kiki
Verkkalenkki saatiin mennä edeltä. Akva oli loistava vetohevonen. Laukat meni tasaisesti ja rauhallisesti. Jännin kohta oli lammen vieressä ollut punainen maastoeste, joka aiheutti vähän sivuaskelia. Kuski tipautti jalustimen ja huojui hetken huonossa tasapainossa. Mutta tästä selvittiin.

©Kiki

Hypyt aloitettiin renkaalta. Verkkakierros laukassa kohti estettä ei tuottanut mitään ongelmia mutta este tuotti. Kiellettiin siihen sekä laukasta että ravista. Myös kaverin perästä. Akva halusi juosta oikealta ohi. Lopulta siihen saatiin johde ja kipakoiduin tarpeeksi. Päästiin yli. Paljon kehuja. Saatiin toinenkin hyppy ja sekin onnistui. Vaikeaa oli tietää kuinka paljon Akvaa voi kovistella.

Tästäkö muka yli?
©Kiki

Pikaohitus.
©Kiki
Pikajarrutus.
©Kiki
Johteen avulla lopulta yli.
©Kiki
Sitten hypättiin puhelinpylvästukkia. Vähän kiemuraa lähestymisessä mutta molemmilla kerroilla yli. Tämän jälkeen mentiin lammelle ja hypättiin siellä puskaeste. Tässä oli reunat hyvin tukittu, joten tämä oli meille helpoin ylitettävä. Kahdesti sekin.

Viimeisenä hypättiin vielä keskipolulta renkaat. Tämä tuotti kaikille eniten ongelmia. Ensin kiellettiin siihen tovi ja päästiin lopulta yli. Toinen hyppy onnistui vielä huonommin ja nyt kiellettiin myös vasemmalle metsään juosten. Lopulta selvittiin myös yli. Ei tyylipisteitä.

Ensin ongelmia.
©Kiki
Sitten myös yli.
©Kiki
©Kiki
Kaikki hypyt ei ihan tyylillä.
©Kiki
Aika oli mennyt, joten ei saatu enää hyvän mielen hyppyjä loppuun. Loppuverkan matkalla käytiin vähän kastelemassa kavioita nimeksi.

©Kiki

Kunhan Akva saa lisää rutiinia ja kunnolla juonesta kiinni niin siitä saattaa tulla maastoesteilläkin aika tykki.

©Kiki

Ongelmia:
julma määrä kieltoja

Parannusta:
aivan supertolkku!
ei ravistellut päätä juuri yhtään
kuskia ei jännittänyt yhtään

Vilma videoi hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora