keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Pieni ratatreeni

Tallimäärä rupeaa selvästi olemaan riittävä ja vähän enemmänkin sillä ei erityisemmin huvittanut lähteä tallille vaikka tarjolla oli estetunti Hempalla. Hyppäämässä oli jäljelle jäänyt 3 hengen sennuporukkamme. Kelinä pilvinen +13°C. Ei satanut vaikka uhkasi. Hemppa oli haettu minulle valmiiksi sisään ja harjattu, kiitos! Nyt muistin martingaalinkin.

Alkutunnista olin ihan unessa. Hemppa ei edelleenkään tuntunut erityisen hyvältä. Nyt aloitin prässäilyn vähän hitaammin enkä heti vetänyt nippuun. Ravi tuntui yhä epämääräiseltä mutta kukaan ei sanonut siitä mitään. Olin tyytyväinen että alkutunnista tultiin muutamia pikkutehtäviä. Ravipuomit ja laukalla pari kertaa ristikon yli ympyrällä. Joko kommentteja ei juuri tullut tai en kuullut niitä. Hemppa ei tuntunut imevältä, joten varmistelin hypyt ja läpi tunnin tuntui että vähän runnoin pohkeilla. Mutta eipä kieltänyt kertaakaan. Paikat osuivat ihan kelvosti ja hypättiin kaikki yhdessä.

Alkuun hypättiin myös askeleen pysty - pysty -sarja sekä muistaakseni 21,5 metrin suora linja pystyltä okserille. 6 askelta väliin. Hemppa tuijotti okseria ja otti sille kunnon ison loikan.

Me tultiin rata vikana. Suora linja, lävistäjän pysty, kaareva tie viuhkalle, kavaletilla laukan vaihto, sarja ja lopuksi kaareva linja. 9 hyppyä jos kavaletin laskee mukaan. Ihan aktiivinen laukka ja kaikesta helposti yli. Joku väärä laukka oli, jonka korjasin. Linjalle tuli yhä 6 askelta. Joku kopsahti mutta ei pudotuksia. Korkeus oli n. 80 cm ja ope kommentoi että tähän riitti. Kuulemma isolla kentällä voitaisiin helposti mennä metriäkin, Hemppa kyllä hyppää. Vastasin että pitäisi saada kuskillekin vähän rutiinia että Hempallakin pääsee niitä isompia. Johdatus taisi olla tarpeeksi hyvä, sillä saatiin vielä korotettu minikierros.

Linja ja lävistäjän pysty. Ekan korkeutta en osaa sanoa (90?) mutta kaksi vikaa olivat 95 cm. Nyt väliä vähän lyhennettiin että tultaisiin viiteen. Siististi meni, myötälaukkakin. Lävistäjälle näin että paikka ei ihan osu ja pyysin eteen. Hemppa vastasi hyvin ja loikkasi kauempaa. Hienosti. Taputin kunnon luokkavoittajan tapaan.

Anne videoi 2 viimeistä kierrostamme:


Pienet kevennykset loppuun ja taas vasta siinä ratsu rupesi tuntumaan hyvältä.

Ongelmia:
kuski ei ihan luottanut ratsun ylittämishaluun
muutama väärä laukka
ravi oli alkuun epämääräistä

Parannusta:
ei kieltoja eikä pudotuksia
Hemppa ei hionnut juurikaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora