tiistai 13. kesäkuuta 2017

Sileää, rataesteitä ja pari maastoestekierrosta

Tiistaina oli järkkäämäni maastoestekurssin ensimmäinen ilta. Meinasi olla osallistujapulaa mutta onneksi sain haalittua hyppääviä kavereitani mukaan. 3 ratsukkoa, sateinen +9°C. Onneksi lopulta ei juuri satanut enää meidän tuntimme aikana.

Ratsut saatiin valita keskenämme, tarjolla oli Hämis, suokki-Harri (kuulemma kone) ja Daisy. Oma toivejärjestykseni oli Daisy, Harri ja Hämis. Mieluusti lähdin testaamaan jotain uutta. Sain Daisyn ja se oli kiva. Kuvittelin nuoremmaksi mutta olikin jo 10 v. Suojat jalkaan ja estepenkki selkään. Itsenäinen alkuverkka.

Ensimmäistä kertaa Tiialla alkuverkka meni suht helposti. Tamma liikkui eteen ja hetkittäin pyöristyi kouluratsun näköiseksi. Kulmiin piti muistaa taivuttaa vielä paremmin. Laukat nousi ja rullasi. Tosin sekä ravissa että laukassa ei ollut kovin reipasta vaihdetta tarjolla. Pikemminkin hitusen hidasta. Vasemmassa kierroksessa eteni paremmin.

Ohjattu osuus alkoi aika pitkällä sileän pätkällä. Ravissa kaksi volttia, avoa ja käyntiinsiirtymiä. Toisella sivulla kaksi puomia. Laukassa sitten sama. Taivuta huolellisemmin, jalat alas. Kulmiin vähän jäkitti. Puomit päästiin sangen tasaisesti. Vasemmassa kierroksessa piti vielä keskittyä suoruuteen vaikka kuvittelin että tullaan jo suoraan. Välihuilin jälkeen hypättiin puomi, ristikko ja puomi ympyrällä. Oli ongelmia kääntää tarpeeksi tiukasti esteeltä. Tai tarpeeksi tasaisesti jatkuvasti. Ope tuli lähes heti seisomaan reittiavuksi. Lannistavaa. Tässä tamma heräsi liikkumaan.

Sitten hypättiin pari vähän erikoisempaa estettä kahdeksikolla. Sitten taas välisäätöjen jälkeen sama homma toisinpäin ja perään linja 4 askelta ja askeleen sarja. Tällaisista olen haaveillut pitkään. Kädellä vielä paremmin mukaan. Uskalsin kuitenkin sujua ja sain täsmättyä menon eli suht tasaisesti tultiin. Keskimäärin taisin hyppyyttää pikemminkin vähän kaukaa kuin läheltä.

Lopuksi tultiin vielä kaksi kierrosta maastoesteitä kentän ympäri. Hauta, ammeet, pikkukanisterit, kolmiot ja mökki. Sekä sama toiseen suuntaan ja vielä vikaksi pieni alashyppy kentältä. Tamma eteni hyvin mutta olisin voinut tasapainottaa menoa vielä paremmin. Ponnistuspaikoissa oli vähän hajontaa. Kaikesta kuitenkin yli. Eniten tuijotteli veden suuntaan.

Ei taidettu ravata loppuun vaan käytiin kävelemässä vesiesteessä. Kivasti meni ja toivottavasti huomenna päästään nopeammin hypyille ja metsään. Ei kastuttu mutta heppojen varusteiden ravanpoistossa oli tekemistä.

Ongelmia:
kantapääni nousivat
hypyissä voisin myödätä vielä paremmin
ympyrällä oli vaikea kääntää
kaipaisin itse vielä lisää tasaisuutta
yksi laukannosto meni höpöksi ja piti ottaa uudestaan

Parannusta:
kaikesta empimättä yli
kulki aika kivasti
ei satanut pahasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora